Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Na sajmu privrede 203 izlagača iz devet zemalja

28.05.2013.

- Na 7. Međunarodnom i regionalnom sajmu privrede, koji će se od 5. do 8. juna 2013. godine održati u subotičkoj Hali sportova, na oko 1.800 kvadratnih metara unutrašnjeg i oko 240 kvadratnih metara spoljašnjeg izložbenog prostora predstaviće se 203 izlagača iz devet zemalja: Crne Gore, Mađarske, Slovenije, Hvatske, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Italije, Belorusije i Srbije, saopštio je danas, на pres-konferenciji, Bela Bodrogi, direktor JKP „Subotičke pijace”, organizatora ove sajamske manifestacije.

6839_1.jpg

Član Gradskog veća zadužena za međunarodnu i regionalnu saradnju, Marta Dobo, kazala je, između ostalog, da će Međunarodni i regionalni sajam privrede biti otvoren u sredu, 5. juna, u 11 časova, u Hali sportova. Ona je izrazila zadovoljstvo što je manifestacija i ove godine organizovana, jer, kako je rekla, otvara mogućnost da preduzetnici iz našeg grada uspostave nove kontakte i saradnju sa preduzetnicima iz drugih delova naše države ali i iz inostranstva.

Generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici, Dragan Đurić, kaže da će na sajam doći 24 predstavnika iz Hrvatske, da su nešto županije a nešto gradovi i privredni subjekti koji imaju interes da se nađu na ovom tržištu. Đurić je podsetio da Hrvatska 1. jula postaje punopravna članica Evropske unije, da samim tim izlazi iz prostora slobodne ekonomske zone, odnosno Sporazuma o slobodnoj trgovini u Jugoistočnoj Evropi (CEFTA) i da to znači da će morati da se pronađu druge forme saradnje.

Konzul Mađarske u Subotici Marton Rab je rekao da Vlada Mađarske i ove godine podržava privrednike koji dolaze na subotički sajam. Iz Mađarske dolazi 18 firmi, ali na manifestaciji će se predstaviti više privrednika jer su neki od izlagača klasteri, kazao je Rab. On je najavio i dolazak mađarsko-srpske privredne komore koja će, kako je rekao, u četvrtak, 6. juna, održati niz predavanja u Velikoj većnici Gradske kuće.

Predsednik Regionalne privredne komore Subotica Slobodan Vojinović smatra da će na subotičkom sajmu, s obzirom na to su izlagači i zemlje članice CEFTA i zemlje članice EU, morati da se odgovori na nekoliko bitnih pitanja – kakva je kompatibilnost privrede kada je u pitanju trougao Srbije, Hrvatske i Mađarske, na kom je nivou konkurentnost te privrede, kako će funkcionisati CEFTA i u kom pravcu će se odvijati dalja saradnja.

- Mislim da smo spremni da damo te odgovore. Zahvaljujući gradu Subotici i Vladi AP Vojvodine, subotički Međunarodni i regionalni sajam privrede je, iako se ni sa kim nismo takmičili, posle Beograda i Novog Sada definitivno treća sajamska manifestacija ovog tipa u našoj zemlji, naglasio je Slobodan Vojinović.

Pokrovitelji manifestacije su Pokrajinski sekretarijat za privredu i grad Subotica, a suorganizatori Regionalna privredna komora Subotica i V-Land sajmovi. Ulaz na sajam je besplatan.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop