Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Projekat "Dečja atletika" kreće u Subotici

29.05.2013.

Subotičanima je danas prezentovan projekat "Dečja atletika" koju su predstavili Slobodan Branković, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, Modest Dulić, gradonačelnik Subotice, Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport, Jožef Kereši, direktor Atletskog kluba "Spartak" i Suzana Kenjereš, koordinator programa "Dečja atletika".

6846_1.jpg

Program "Dečja atletika" koji  će se primenjivati u Subotici je namenjen za mladu decu za osnovne škole, koja je potpuno besplatna za sve polaznike jer je to omogućila gradska vlast i Atletski savez Srbije. Atletika je bazičan sport i sa njime se deca bave nesvesno od samog početka. svog života.

Po rečima Modesta Dulića Grad podržava ideju Atletskog saveza Srbije upotpunosti i rado je prihvatio ideju o implemetaciji projekta.

- Ovo je odlično za mlade sportsiste, da nauče od samog početka da pobeđuju ali i da gube. Kroz sport mladi ljudi se nauče da je potrebno poštovati profesora, sudije a kasnije u životu zakone i pravila koja se moraju poštovati. Zato je sport izuzetno bitan, a posebno mesto sigurno zauzima atletika kao kraljica sportova i kao osnova bazičnog sporta. Atletske discipline su u osnovi svih sportova. Subotica će zato sigurno do kraja ispratiti sve što se od nje očekuje u ovom projektu i rado ćemo biti domaćini našim vrhunskim atletičarima, istakao je gradonačelnik Dulić.

Slobodan Branković istaknuti atletičar danas generalni sekretar Atletskog Saveza Srbije pozdravio je zalaganje Subotice.

- Veoma mi je drago što sam ponovo u Subotici. Nekada je ovaj grad bio na atletskoj mapi stare Jugoslavije i nekada sam se veoma uspešno takmičio na atletskoj stazi na Gradskom stadionu koji je spadao u najbolje u državi. Nadam se da će gradonačelnik u toku svog mandata vratiti stari sjaj atletske staze i da ćemo ovde ponovo organizovati velika takmičenja. Tu smo danas da promovišemo atletiku za najmlađe, Atletski klub Spartak dobio je rekvizite sa kojima se takmiče najmlađi. Ne moraju to da budu samo oni koji se bave atletikom. Ovaj program kroz školska takmičenja mogu proći i deca koja se bave sa drugim sportovima i koja imaju sigurno velikih dodirnih tačaka sa atletikom. U projektu su angažovani instruktori koji su prošli kvalitetnu obuku i koji će pratiti i raditi sa decom. Mislim da je ovo jedan od najboljih projekata koji je zaživeo u našoj zemlji. Jedan je od najbojih primera kako se uz podršku Međunarodne atletske federacije, Ministarstva sporta, Atletskog saveza Srbije, lokalne samouprave u ovom slučaju grada Subotice i Atletskog kluba Spartak brine o školskom sportu, kazao je Branković.

Nemanja Simović je takođe pozdravio predstavnike Atletskog saveza Srbije i podržao projekat ispred resora za sport.

- Pozdravio bih naše goste iz Atletskog saveza sa kojima ćemo od danas imati još bolju saradnju. Subotica unazad par godina ima odličnu saradnju sa nekoliko saveza kao što su Odbojkaški, Fudbalski, Rukometni i Vaterpolo savez Srbije a od danas počinjemo uspešniju saradnju i sa Atletskim savezom. Zahvalio bih se donaciji Ministarstva za sport u vidu atletskih rekvizita za najmlađe koja će sigurno doprineti popularizaciji atletike u našem gradu, naglasio je Simović.

Jožef Kereši je istakao da će kroz projekat proći veoma veliki broj dece. Napraviće se takmičenje među razredima, pa u školi zatim među školama, u okrugu zatim i u državi a za koju godinu planira se i Evropsko takmičenje u školskoj atletici.

Na kraju je potpisan memorandum o razumevanju o primeni programa između Atletskog saveza Srbije koga je predstavljao generalni sekretar i istaknuti atletičar Slobodan Branković i Grada Subotice ispred koga je memorandum potpisao gradonačelnik Subotica Modest Dulić.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop