Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održana 11. sednica Skupštine grada

30.05.2013.

Na 11. sednici Skupštine grada odbornici su usvojili odluke o donošenju Plana detaljne regulacije za regulaciju gradske saobraćajnice I reda - povez Senćanskog puta i ulice Đorđa Natoševića i Plana generalne regulacije V za severni deo zone „Palić“, Odluku o usvajanju Strategije lokalnog održivog razvoja od 2013. do 2022. godine, Odluku o davanju u zakup poslovnih prostora grada Subotice i Odluku o izmeni i dopuni Statuta grada Subotice.

6852_1.jpg

Među 49 tačaka dnevnog reda, koliko ih je na današnjoj sednici usvojeno, odbornici su doneli i odluke o delimičnom prenosu osnivačkih prava nad ustanovom kulture Pozorište „Deže Kostolanji“, proglašenju zaštićenog područja Spomenik prirode „Stabla hrasta lužnjaka na Paliću“ i zaštićenog područja Park prirode „Palić“, a usvojili su i rešenja o davanju saglasnosti na odluke o imenovanju vršioca dužnosti glavnih i odgovornih urednika redakcija na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku u JP „Radio Subotica“.

Skupština je razrešila zamenika predsednika Skupštine grada Subotice Veljka Vojnića (LSV), koji je danas podneo ostavku na tu funkciju. Za zamenika predsednika Skupštine grada izabrana je Vesna Berta (LSV).

Usvojenom Odlukom o dodeli priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“, za istaknuto delo i za zapažena ostvarenja u 2012. godini priznanje „dr Ferenc Bodrogvari“ dodeljuje se Mirni Mirkov Stes, profesoru muzike, Marti Bereš, glumici i Edvardu Molnaru, umetničkom fotografu. Diplomu i plaketu priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“ dodeljuje predsednik Skupštine grada Subotice 22. juna 2013. godine na dan rođenja dr Ferenca Bodrogvarija.

Odbornici su dali saglasnost na odluke o imenovanju vršioca dužnosti glavnih i odgovornih urednika redakcija na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku u JP „Radio Subotica”. Za v. d. glavnog i odgovornog urednika Redakcije na srpskom jeziku imenovana je Ljiljana Elek, Redakcije na mađarskom jeziku Erne Nemet, a Redakcije na hrvatskom jeziku Ivana Petrekanić Sič.

Na sednici Skupštine grada za direktora Doma zdravlja Subotica imenovana je dr Mila Bogdanović Dujmić, specijalista pneumoftiziolog, na mandatni period od četiri godine.

Za vršioca dužnosti Moderne galerije „Likovni susret” imenovana je Nela Tonković, istoričar umetnosti. Ona će obavljati dužnost do imenovanja direktora ove ustanove, a najduže godinu dana od dana imenovanja. Dužnosti direktora ustanove Moderna galerija „Likovni susret“ razrešena je Olga Šram, koja je podnela molbu da se, zbog sticanja jednog od uslova za odlazak u penziju, razreši dužnosti direktora Ustanove.

Odbornici su izglasali i Rešenje o imenovanju  vršioca dužnosti direktora JKP „Čistoća i zelenilo“. Imenovan je Josip Kovač Striko, diplomirani inženjer građevine, koji će tu dužnost obavljati od 1. juna ove godine do imenovanja direktora JKP „Čistoća i zelenilo“, a najduže šest meseci od dana imenovanja. Usvojen je i Zaključak o prestanku dužnosti direktora JKP „Čistoća i zelenilo“, kojim se utvrđuje da dosadašnjem direktoru, Vladimiru Draginu, diplomiranom pravniku, 31. maja ove godine prestaje dužnost direktora JKP „Čistoća i zelenilo“.

Usvojeno je i Rešenje o imenovanju v.d. direktora JKP „Stadion“. Za v. d. direktora imenovan je Miroslav Proročić, diplomirani ekonomista, koji će dužnost obavljati od 1. juna 2013. godine do imenovanja direktora JKP „Stadion“, a najduže šest meseci od dana imenovanja. Donet je i Zaključak o prestanku mandata v. d. direktora JKP „Stadion“, kojim se utvrđuje da mr Šandoru Fazekašu, diplomiranom inženjeru mašinstva, 31. maja 2013. godine prestaje mandat v. d. direktora JKP „Stadion“.

Usvojena su i rešenja o davanju saglasnosti na statute 14 javnih i javno komunalnih preduzeća koji su usklađeni sa osnivačkim aktima i Zakonom o javnim preduzećima. Doneti su i Odluka o izmenama Odluke o komunalnom redu, Rešenje o davanju saglasnosti na Program poslovanja i finansijski plan Turističke organizacije grada Subotice za 2013. godinu i Zaključak o podršci inicijative za kandidaturu grada Subotice za titulu Evropske prestonice kulture 2020. godine.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop