Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održan poljoprivredni vašar u Bajmoku

02.06.2013.

Rukovodstvo Mesne zajednice „Bajmok”, uz podršku grada Subotice, ponovo je organizovalo poljoprivredni vašar koji će se, počev od danas, u Bajmoku održavati svake prve nedelje u mesecu. Na ovoj manifestaciji, održanoj nakon dužeg vremena kod stare ciglane, na Pačirskom putu, promovisani su i prodavani nova i korišćena poljoprivredna mehanizacija, oprema, rezervni delovi i poljoprivredni proizvodi. Vašar su otvorili član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šime Ostrogonac i Žolt Šimon, predsednik Skupštine MZ „Bajmok”.

6855_1.jpg

Šime Ostrogonac je, tim povodom, istakao da su grad Subotica, Gradsko veće i on lično preduzeli sve da se u cilju promovisanja agrarnog sektora i afirmacije poljoprivedne proizvodnje organizatorima manifestacije pomogne da vašar u Bajmoku ponovo zaživi.

- Imajući u vidu veliki ekonomski potencijal poljoprivrede, kao privredne grane, ova manifestacija je veoma značajna ne samo za Bajmočane nego i za građane iz okolnih mesta, Đurđina, Tavankuta, Mišićeva, Alekse Šantića. Čestitam rukovodstvu MZ ’Bajmok’ na uspešno organizovanom poljoprivrednom vašaru, a grad Subotica će se potruditi da i dalje pomaže manifestacije koje afirmišu poljoprivredu, poljoprivrednu proizvodnju i ostanak mladih ljudi na selu, rekao je Šime Ostrogonac.

Žolt Šimon je kazao da je promotivni period u toku i da se danas i narednog meseca izlagačima na vašaru zakup neće naplaćivati. On je kazao da će se nakon tog drugog promotivnog vašara, u julu, formirati cene za nastup na bajmočkom vašaru, i najavio da će one biti niže od cena nastupa na vašarima koji se organizuju u okolnim mestima.

Organizatori današnje manifestacije najavili su da će preduzeti sve da se na sledećim vašarima u Bajmoku izlaže i prodaje i stoka, iako je za to, kako su rekli, neophodno pribavljanje prilično obimne dokumentacije.

Za posetioce vašara ulaz je besplatan.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop