Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Raspisan konkurs za (su)finansiranje projekata u vezi zaštite životne sredine

03.06.2013.

- Grad Subotica raspisuje Konkurs za (su)finansiranje projektnih aktivnosti udruženja građana na teritoriji grada Subotice iz oblasti zaštite i unapređenja životne sredine, u 2013. godini. Konkursom se udruženjima građana čija je delatnost u vezi sa zaštitom i unapređenjem životne sredine dodeljuju sredstva u ukupnom iznosu od tri miliona dinara, saopštio je, na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, dr Atila Čengeri, član Gradskog veća zadužen za zdravstvo, socijalnu politiku i zaštitu životne sredine.

6859_1.jpg

Uz podsećanje da je 5. jun Dan zaštite životne sredine, on je kazao da će se sredstva grada Subotice u iznosu od tri miliona dinara koristiti za (su)finansiranje projektnih aktivnosti iz dve tematske celine.

- Prva tematska celina odnosi se na jednokratne promotivno-edukativne aktivnosti i radne akcije iz oblasti zaštite životne sredine. Maksimalni predviđeni iznos za projekte iz te tematske celine iznosi 50.000 dinara. Druga tematska celina odnosi se na jačanje uloge civilnog sektora u zaštiti i unapređenju stanja životne sredine i podizanju svesti šire javnosti. Maksimalni predviđeni iznos za projekte iz ove tematske celine je 200.000 dinara, istakao je dr Atila Čengeri.

Sekretar Sekretarijata za lokalni ekonomski razvoj, privredu, poljoprivredu, komunalne poslove i zaštitu životne sredine, mr Suzana Dulić, rekla je da grad Subotica i ove godine raspisuje konkurs za (su)finansiranje nevladinih organizacija iz oblasti zaštite životne sredine.

- Konkurs raspisuje Sekretarijat za zaštitu životne sredine, a sredstva se obezbeđuju iz Fonda za zaštitu životne sredine grada Subotice. Ovo je već četvrta godina za redom kako Grad raspisuje konkurse za nevladine organizacije, jer smatramo da civilni sektor zauzima veoma važnu ulogu u svim sferama i da predstavlja neophodnu sponu između šireg sloja ljudi najrazličitijih struktura i državnih institucija, u našem slučaju lokalne samouprave, naglasila je Suzana Dulić.

Prema njenim rečima, potreba za obrazovanjem iz oblasti zaštite životne sredine prevazilazi okvire koje su klasične obrazovne institucije u stanju da realizuju, tako da je uključivanje nevladinog sektora, čija se snaga ogleda i u mogućnosti da dopre do različitih ciljnih grupa koristeći najsavremenije inovativne i nekonvencionalne metode, zaista neophodno i nudi niz prednosti prilikom saradnje. Ona je kazala da su se od 2008. godine, od kada Grad raspisuje ovaj konkurs, stalno povećavala sredstva opredeljena za ove namene, ali i broj nevladinih organizacija koje su se javljale na konkurs.

- Mi smo 2008. podržali šest projekata, a 2012. godine čak 18 projekata. Prošle godine izdvojeno je milion dinara, a ove godine opredeljena su sredstva u iznosu od tri miliona dinara. Smatramo da je proteklih godina bilo i značajnih projekata koji nismo mogli u dovoljnoj meri da finansiramo, ali se nadamo da ćemo sa ovim aktivnostima i projektima uspeti da napravimo značajne korake i u edukaciji naših građana iz oblasti zaštite životne sredine, rekla je Suzana Dulić.

Izvršilac za praćenje kvaliteta činilaca životne sredine, Žika Reh, kazao je da pravo učešća na konkursu imaju registrovana udruženja građana sa sedištem na teritoriji grada Subotice, koja se u okviru svojih aktivnosti prvenstveno bave pitanjima zaštite životne sredine, kao i da jedna organizacija može da konkuriše sa jednim projektom. Rok za predaju konkursne dokumentacije je, rekao je, 20. jun, rok za objavljivanje rezultata konkursa 27. jun 2013. godine, a rok za realizaciju projekata 1. jun 2014. godine.

- Neblagovremene i nekompletne prijave neće se razmatrati. Prispele prijave će razmatrati komisija koja će, prilikom odabira projekata koji će biti (su)finansirani i predlaganja visine dotacije, vrednovati originalnost, inovativnost i kreativnost u pristupu širenja znanja i rešavanja problema iz oblasti zaštite životne sredine, značaj projekta za širu zajednicu, dugoročni uticaj i održivost nakon završetka finansijske podrške, broj učesnika u projektu i medijski publicitet, kazao je Žika Reh.

Prijava na konkurs (pravilno popunjen obrazac UG-2013) može se preuzeti sa internet adrese www.subotica.rs.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop