Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Prijem za delegaciju beloruskog grada Bresta

06.06.2013.

Zamenik gradonačelnika Subotice Blaško Stantić danas je, u Gradskoj kući, primio delegaciju beloruskog grada Bresta, koju je predvodio glavni administrator moskovskog rejona ovog grada Aleksandar Stepanovič Rogačuk.

6907_1.jpg

Stantić je poželeo gostima dobrodošlicu i prijatan boravak u našem gradu, i podsetio da je ambasador Belorusije u Beogradu, Vladimir Čušev, 12. septembra 2012. godine posetio Suboticu i razgovarao sa čelnicima Grada.

- Tada je tema sastanka bila unapređenje saradnje, a izneta je i ideja o bratimljenju Subotice i Bresta. Na poziv gradonačelnika Bresta Aleksandra Sergejeviča Paljšenkova, delegacija našeg grada je 24. i 25. aprila 2013. godine boravila u tom gradu, rekao je Blaško Stantić.

On je kazao da je prilikom te prve, zvanične posete delegacije grada Subotice gradu Brestu obostrano izražena spremnost za uspostavljanje privredne, turističke i kulturne saradnje.

- U skladu sa tim, gradonačelnik Paljšenkov sa svojim saradanicima predložio je da se u narednom periodu pripremi i zvanično potpisivanje sporazuma o prijateljstvu između dva grada. Povodom ovih inicijativa, gradonačelniku Bresta predao sam poziv za učešće na VII Međunarodnom i regionalnom sajmu privrede u Subotici, u junu ove godine, kao i poziv za uzvratnu zvaničnu posetu povodom obeležavanja Dana grada, 1. septembra, 2013. godine, kazao je Blaško Stantić.

Aleksandar Stepanovič Rogačuk je naglasio da je upoznat sa činjenicama da u Subotici u miru žive ljudi različitih nacionalnosti, da se u njoj čuva i neguje bogatstvo različitosti, da ima bogatu kulturnu tradiciju i istoriju, da je grad svetskih festivala i grad koji je prepoznatljiv i po privlačenju stranih investicija. On je potvrdio bratimljenje Subotice i Bresta i najavio da je to planirano za Dan grada Subotice - 1. septembar, 2013. godine.

- Mi, u međuvremenu, nameravamo da delegaciju grada Subotice zvanično pozovemo da u naš grad dođu 28. jula, kada obeležavamo Dan grada Bresta. To je za nas veliki događaj i veliki praznik. Juče smo bili na Međunarodnom i regionalnom sajmu privrede u vašem gradu na kome izlažu i privrednici iz naše zemlje, posetili smo i preduzeće ’Park Palić’, a danas se upoznajemo sa potencijalima Subotice. Razgovaraćemo o uspostavljanju privredne, kulturne i turističke saradnje, kao i o mogućnostima zajedničkog nastupa privrednika dva grada na trećim tržištima, kazao je Aleksandar Stepanovič Rogačuk.

Prema njegovim rečima, Subotica i Brest imaju sličnosti: pogranični su gradovi, imaju izuzetno dobar geografski položaj, bogatu kulturnu tradiciju i istoriju, jake mlekarske industrije, slobodne ekonomske zone i veliki broj poznatih stranih investitora.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop