Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

„Ukusi tradicije” i „Dani pijaca Srbije“

07.06.2013.

Zamenik gradonačelnika Subotice Blaško Stantić otvorio je treći po redu Sajam domaće hrane, vina i rakije „Ukusi tradicije”, koji se od 6. do 9. juna 2013. godine održava u centru grada. Sajam organizuju Preduzeće za odnose s javnošću, marketing i propagandu „PiaR” d.o.o. iz Subotice i Udruženje „Ukusi tradicije”, u saradnji sa Poslovnim udruženjem „Pijace Srbije”. Pokrovitelj ove manifestacije je grad Subotica. U okviru Sajma, u organizaciji Poslovnog udruženja „Pijace Srbije“, prvi put se održava i manifestacija „Dani pijaca Srbije“, koja ima za cilj da promoviše pijačnu delatnost. Ovu manifestaciju je otvorio Predrag Veinović, potpredsednik UO Poslovnog udruženja „Pijace Srbije”.

6914_1.jpg

Blaško Stantić je, otvarajući manifestaciju, rekao da je Sajam domaće hrane, vina i rakije „Ukusi tradicije”odlična prilika za promociju domaćih proizvoda prepoznatljivih po specifičnom geografskom i regionalnom  poreklu, kao i za promociju zanatstva i narodnog stvaralaštva.

- Mislim da je Sajam dobro organizovan jer proizvođačima, između ostalog, pruža mogućnost da uz pomoć predstavnika Poslovnog udruženja ’Pijace Srbije’ i uprava pijaca u gradovima u našoj zemlji plasiraju svoje proizvode na tržište. Pijacama širom Srbije će, na taj način, biti ponuđen poboljšan asortiman i kvalitet proizvoda. Ova manifestacija je i dobar spoj proizvođača i distributera, gde svi imaju mogućnost da ostvare odgovarajući profit, istakao je Blaško Stantić.

Predrag Veinović je rekao da je za Poslovno udruženja „Pijace Srbije” bitno da do kraja godine pokuša da pokrene inicijativu o izglasavanju Zakona o pijacama, i da ima predloga koje je resorno ministarstvo Vlade Srbije sa kojim sarađuju već prihvatilo.

- To je krupan zalogaj za nas, vrlo bitan za ovu delatnost ali i za, iz našeg ugla, Vladu Republike Srbije. Meni je bitno i to što smo se danas okupili u Subotici gde prvi put organizujemo za nas jedan vrlo važan sajam. Sve veće pijace u našoj zemlji uključene su u ovu priču. Na ovaj način pokušavamo da prikažemo i približimo našim dragim kupcima specifične proizvode iz svih krajeva naše zemlje. U supermarketima se možda neki proizvodi mogu kupiti jeftinije, ali na pijacama i manifestacijama poput ove može da se kupi samo ono što je dobro, zdravo i što proizvodi poznati proizvođač, naglasio je Predrag Veinović.

Treći Sajam „Ukusi tradicije“ okupio je oko 40 izlagača domaće hrane, vina, rakije i proizvoda domaće radinosti iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i Makedonije, a na prvoj manifestaciji „Dani pijaca Srbije“ na 12 štandova će se predstaviti pijačne uprave iz Beograda, Leskovaca, Novog Sada, Kraljeva, Pančeva i Subotice.

Povodom Sajma domaće hrane, vina i rakije „Ukusi tradicije” i manifestacije „Dani pijaca Srbije“, predstavnike Poslovnog udruženja „Pijace Srbije“ danas su, u Plavoj Sali Gradske kuće, primili  zamenik gradonačelnika Blaško Stantić i Dragi Vučković, ćlan Gradskog veća zadužen za investicije.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop