Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Grad Subotica i NSZ subvencionišu otvaranje 110 novih radnih mesta

10.06.2013.

- Grad Subotica i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) obezbedili su 20 miliona dinara za subvencije za otvaranje novih radnih mesta, koje se odobravaju poslodavcima koji otvaraju nova radna mesta radi zapošljavanja nezaposlenih lica prijavljenih na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, na osnovu Javnog poziva, što otvara mogućnost za zapošljavanje najmanje 110 naših nezaposlenih sugrađana, izjavio je, na pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, Laslo Karai, predsednik Saveta za zapošljavanje grada Subotice.

6918_1.jpg

On je istakao da je u skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja prilikom donošenja budžeta za 2013. godinu za podršku zapošljavanju na teritoriji našeg grada opredeljeno 15 milona dinara, da je od te sume za javne radove namenjeno pet miliona dinara, a 10 miliona dinara za subvencionisanje poslodavaca za otvaranje novih radnih mesta na teritoriji grada Subotice.

- Nacionalna služba za zapošljavanje je za subvencionisanje novih zapošljavanja izdvojilia 9.990.000 dinara, tako da je ukupna suma za te namene oko 20 miliona dinara. Mislim da je ovaj iznos veliko pomeranje u pozitivnom smeru u odnosu na ranije godine. Subotica je opredeljena za podršku poslodavcima u otvaranju novih radnih mesta i to je jedan od prioriteta lokalne samouprave, što je i predviđeno Strategijom lokalnog održivog razvoja grada, rekao je Laslo Karai.

Direktor NSZ, Filijale u Subotici, Zlatko Panić, podsetio je da je u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, Javni poziv za subvencionisanje poslodavaca za otvaranje novih radnih mesta na teritoriji grada Subotice prvi put realizovan 2011. godine i da je, zahvaljujući tom javnom pozivu i poslodavcima koji su se tada odazvali, zaposleno pedeset i četvoro nezaposlenih Subotičana. Prošle godine zaposleno je još 66 novih lica, rekao je Panić, i dodao da očekuje da će ove godine na ovaj način moći da dođe do posla najmanje 110 Subotičana.

On je kazao da će iznos subvencije po jednom radnom mestu biti 150.000 dinara, a da je 160.000 dinara namenjeno za poslodavce koji otvore nova radna mesta u proizvodnji. Poslodavci koji se opredele da zaposle lice koje pripada takozvanim marginalizovanim grupama, odnosno one koji najteže pronalaze put do posla (mladi do 30 godina starosti, lica preko 50 godina starosti, žene, osobe sa invaliditetom, Romi itd.), dobiće i dodatak od 20.000 dinara.

Zlatko Panić je naglasio da prava na subvenciju mogu da ostvare samo oni poslodavci koji nisu smanjivali broj zaposlenih u periodu od tri meseca pred mesec u kome je podnet zahtev za ostvarivanje prava na subvenciju, zatim poslodavci nad kojima nije pokrenut stečaj, odnosno likvidacioni postupak, i oni koji uredno izmiruju ne samo zarade već i porez na zarade i doprinose obaveznog socijalnog osiguranja, odnosno oni poslodavci koji nisu ostvarili gubitak u poslovanju u prethodnoj poslovnoj godini.

Prema njegovim rečima, nakon zaključenja ugovora svi poslodavci kojima bude odobrena subvencija imaju obavezu da ova nezaposlena lica prime u radni odnos na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom u trajanju od 24 meseca minimalno, da im uredno isplaćuju zarade, prateće doprinose i porez na zarade, i da tokom prvih 12 meseci korišćenja ove subvencije ne smanjuju broj zaposlenih.

Javni poziv će biti otvoren od 11. juna, pa sve do utroška sredstava, a najdalje do 31. oktobra 2013 godine. Javni poziv će biti objavljen od sutra na sajtu grada Subotice (www.subotica.rs), na sva tri zvanična jezika, na oglasnoj tabli Nacionalne službe za zapošljavanje i na sajtovima Udruženja preduzetnika u Subotici i Regionalne privredne komore Subotica.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop