Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

HK Spartak uspešno realizovao IPA projekat

24.06.2013.

Hokej klub Spartak sa svojim partnerom u Segedinu Hokej klubom Tisza-Volan uspešno su okončali IPA projekat prekogranične saradnje u Razvijanju odnosa u oblasti hokeja na ledu.

6970_1.jpg

- U uslovima opšte ekonomske krize kada je malo budžetskih sredstava, a potreba i problema mnogo, eksterni izvori finansiranja dobijaju više na značaju. Hokej klub Spartak je jedan od retkih sportskih klubova u Srbiji koji je uspeo da obezbedi sredstva za svoje funkcionisanje iz inostranstva. Radi se o IPA Programu prekogranične saradnje Mađarske i Srbije. Projekat je trajao osamnaest meseci i poslednjim danom juna se uspešno okončao, rekao je Aleksandar Lovčanski, rukovodilac projekta sa subotičke strane.

Osnovna namera dve strane je bila da se kroz učešće dece iz Subotice i Segedina u zajedničkom timu omogući njihovo povezivanje na sportskom planu. Projekat je obuhvatio i afirmaciju hokeja ali i dobrosusedske odnose dva bratska grada. Mladi hokejaši dva kluba učestvovali su na zajedničkim pripremama. Pored toga zajedno su nastupali u prvenstvu Mađarske hokejaške lige u sezoni 2012/13. Kroz projekat mladi hokejaši su odigrali 84 utakmice. Ukupan budžet oba partnera iznosio je 88.000 evra od čega će Srpskoj strani pripasti 34.660 evra.

Na današnjoj konferenciji prisustvao je i dr Pal Lipai, predsednik HK Tisza Volan koji je zadovoljan uspešnim okončanjem projekta. Istakao je da su dva sportska kluba u dugogodišnjim dobrim odnosima i da je uspešno okončanje ovakvog projekta samo potvrda toga. Teritorijalno klubovi su veoma blizu i prirodno je da se dobro slažu i funkcionišu. Projekat nije bilo lako okončati pošto se prvo mora sve isfinansirati i tek po okončanju i pravdanju sredstava Evropska unija odobrava isplatu unapred određene količine sredstava.

Obe strane su se složile da će se po završetku radova na pokrivanju stadiona malih sportova u Subotici steći puno bolji uslovi za rad HK Spartak i samim tim može doći do još intenzivnije i bolje saradnje dva kluba.

Ulaskom Republike Hrvatske u Evropsku Uniju otvaraju se nove mogućnosti za HK Spartak koji će pokušati i sa zapadnim susedima da ostvari dobru saradnju i nađe partnera za novi projekat.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop