Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Biciklima do Hilandara

05.07.2013.

Četvorica studenata sa Građevinskog fakulteta iz Subotice odlučila su da biciklima posete Hilandar. Na put dug 2.100 kilometara uputiće se u ranim jutarnjim časovima u petak 5. jula. Planirano je da na putu provedu ukupno 27 dana od čega će pet dana biti na Svetoj Gori. Podršku oko realizacije celog projekta dobili su od Građevinskog fakulteta i Grada Subotice, zbog čega ih je pred dalek put primio Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport.

7020_1.jpg

Na put će krenuti Bojan Jelić, Saša Rudinski, Mirko Kujundžić i Nikola Todorović koji je reko nešto više o smelom biciklističkom poduhvatu. - Nas četvorica smo se odlučili da odemo na hodočašće na Svetu Goru. Put smo podelili u dve etape, prva je odlazak do Hilandara a druga povratak kući. Prva je dužine 950 kilometara gde prolazimo kroz Srbiju, Bugarsku i ulazimo u Grčku. Druga je dužine 1100 km. Povratak kući koji je nešto duži pošto se vraćamo kroz Makedoniju i istočnu Srbiju. Dnevno ćemo prelaziti oko 120 kilometara. Planiramo da nakon dnevnih vožnji noći provedemo u manastirima koji se nalaze na našem putu do krajnjeg odredišta.

Odakle ideja i želja za ovakvim poduhvatom. - Oduvek je postojala želja da posetimo tako sveto mesto kao što je Sveta Gora, i Hilandar. Studenti smo građevinskog fakulteta pa samim tim imamo i veću želju da pogledamo građevine koje su izgrađene u dvanaestom veku. Trenutno je u toku obnova Hilandara zbog velikog požara, koji ga je zahvatio, pa ćemo da ponudimo i svoju pomoć, da damo neki doprinos ukoliko je to moguće.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop