Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Prijem za Martina Mačkovića

14.08.2013.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić sa svojim saradnikom Nemanjom Simovićem, zaduženim za sport primio je Martina Mačkovića, veslača VK Palić koji se pre koji dan vratio sa juniorskog Svetskog prvenstva u veslanju gde je kao član reprezentracije Srbije sa osmercem osvojio bronzanu medalju. To je prva medalja sa svetskog prvenstva u istoriji veslačkog sporta Subotice. Veliki uspeh mogao je biti još sjajniji sa obzirom na činjenicu da je osmerac reprezentacije4 vodio skoro celu trku io da su zaltnu medalju izgubili u foto finišu. Prva je bila repretenzacija Nemačke, druga Italija treća Srbija, Razlika između zlata u bronze je 20 deo sekunde ili negde oko 9 centimetara što se moglo ustanoviti samo u foto finišu.

7209_1.jpg

I pored toga bronzana medalja predstavlja veliki uspeh za ovog mladog sportistu pred kojim je blistava karijera pogotovo što se zna da spada u najbolje veslače u skifu u državi. Gradonačelnik Subotice Modest Dulić primio je mladog veslača i obećao pomoć oko nabavke novog skifa sa čime bi njegov put ka učešću na Olimpijskim igrama u Riu bio u velikoj meri olakšan.

- Čestitam Mačkoviću na velikom rezultatau koji je postigao. Ovaj klub se do sada uspeo okititi sa velikim brojem medalja ali ovaj put su uspeli doći i do svetke medalje koja im je nedostajala. Čime ne samo da je grad dobio svog sportskog idola čime ćemo se ponositi u budućem periodu ne samo da smo proneli ime grada širom sveta nego smo i promoviosali ovaj olimpijski sport. Pored rezultata koji je inpresivan on šalje i poruku da je ovo model ponašanja kojim mladi treba da teže. Svojim ličnim radom i trudom dosegao je do svetske medalje. Takve mlade ljude koji su do uspeha došli velikim radom i trudom treba podržati. U razgovoru sa čelnicima kluba i njegovoim trenerom došlo smo do zajedničkog stava da je ulaganje u novi čamac novi skif ulaganje u budućeg Olimpijca. Sredstava nisu mala ali Grad mora pronaći rešenje da obezbedi novi čamac i time najverovatnije stekne novog učesnika Olimpisjkih igara.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop