Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Najbolji rezultati ŽFK Spartak u istoriji kluba

22.10.2013.

Pošto se ubrzo bliži kraj sezone za ŽFK Spartak odražana je press konferencija kluba na kojoj su sumirani uspešni rezultati u tekućoj godini. Medijima se obratio Zoran Arsić, predsednik kluba i ispred Grada Subotice, Nemanja Simović, zadužen za sport.

7425_1.jpg

Nemanja Simović je otvorio press konferenciju i pozdravio velike rezultate ženskog fudbalskog kluba - Ovo je najuspešnija godina za ŽFK Spartak. Bilo je mi je zadovoljstvo u proteklom periodu da čitam natpise gde se hvali subotički sport i rad ŽFK Spartaka. Njihov rad u ovoj sezoni ali i rad u proteklom periodu. Nije bilo lako, trebalo je pre 5-6 godina prepoznati ovu ideju razvoja ženskog fudbala. Grad i klub su prepoznali tu ideju i sada imamo čvrstog šampiona Srbije. Mislim da neće biti previše preuranjeno ako im već sada čestitam na novoj tituli sa obzirom na kvalitet koji poseduju. Tako da nas najverovatnije ponovo očekuje takmičenje u LIgi šampiona a možda i kvalifikacioni turnir u našem gradu. Sada smo bili među 32, ali uz stečeno iskustvo i malo bolji žreb, Spartak sledeće godine može da napravi korak više. Klub ima veliki broj reprezentativki pa stoga i dosta sportskih stipendista. Grad je pomogao i u vidu prevoza kako u domaćem prvenstvu tako i na takmičenjima u Evropi.

Predsednik kluba Zoran Arsić sumirao je rezultate ovog kluba sa čime se završava sezona 2012/13 koja je najuspešnija takmičarska sezona u istoriji kluba. - Imamo jedan paradoks na samom početku, najbolji rezultati u najtežim i kriznim godinama. Ova godina je obeležena  trećom uzastopnom titulom šampiona Srbije i drugim uzastopnim Kupom, osvajanjem prvog mesta na Kvalifikacionom turniru u Rumuniji, plasman među 32 najbolje ekipe Evrope, transferom Jelene Čanković u Barselonu, osnivanjem fudbalske škole i najboljim plasmanom u istoriji srpskih klubova na listi UEFA organizacije, ali i najbržim postignutim golom na svetu. Ovo je veliki iskorak za samo jednu godinu. Osvojenim bodovima smo veoma blizu prvog evropskog šešira. Subotica je napravila najbolji sportski proizvod u Srbiji.

Osvrnuo se predsednik na malobrojne koji su pomogli šampionu države, pre svega je mislio na Grad i Pokrajinu, ali i na činjenicu da Ministartsvo Sporta i Omladine Republike Srbije nije ni u jednoj meri uvažilo rezulatate ovih devojaka koje daju svoj maksimum na svakoj utakmici. - Spartak nije samo gradski klub. U njemu trenira čak 9 državnih reprezentativki i smatram da ovaj klub zaslužuje nešto drugačiji i bolji status. Nismo mi prvaci Mesne zajednice nego smo prvaci Republike Srbije. Ono što je nezamislivo je odnos Republičkog Ministarstva omladine i sporta i, moram da istaknem, da je sramota da Ministarstvo šampiona države pomogne sa - nula dinara! Od svih fudbalskih klubova u Srbiji najduže smo igrali u Evropi i najdalje stigli. Biti šampion države, a ne biti iz Beograda, to je ozbiljna kazna i ozbiljan problem za svaku sredinu pogotovo što je sve u sportu postalo politika. Naša deca nisu kriva što ne stanuju u Beogradu, pa da se žigošu da su iz opozicionog grada. To je sramota za one koji danas sede u republičkom Ministarstvu jer šalju lošu poruku. Naša deca moraju da budu ravnopravna sa drugima. Subotica je pokazala šta znači ravnopravnost polova i može da bude primer svima.

Zoran Arsić je govoreći o Vladi APV iskoristio priliku da se posebno zahvalio predsedniku Skupštine AP Vojvodine, gospodinu Ištvanu Pastoru, čijim autoritetom i zalaganjem je Spartak od Vlade APV dobio 2 miliona dinara. Bila je to dragocena pomoć - Sredstva bez kojega klub ne bi mogao da otputuje na kvalifikacioni turnir u Rumuniju i ostvari tako ubedljive međunarodne pobede. - rekao je Arsić

Arsić je istakao da je Gradski budžet nedovoljan za veliki broj sportskih kolektiva koji uspešno funkcionišu u Subotici i takmiče se u najvišim rangovima takmičenja. - Mora se promeniti procenat budžetskih sredstava koji ide u korist sporta, ali se isto tako moraju uspostaviti neki kriterijumi i moraju postojati rezultati koji opravdavaju raspodelu budžetskih sredstava. Obratiću se svim odbornicima Skupštine Grada, ovaj klub zaslužuje i više i bolje, jer ne mogu da se pomirim sa činjenicom da samo ono što je iz Beograda treba da bude šampion države. Subotički klubovi su u vrhu najelitnijih domaćih takmičenja, ali se nijedan ne može pohvaliti da u pulu sponzora ima išta drugo na svom baneru osim Grada Subotice. Uslovi za rad klubova su više nego skromni, a dajemo izuzetno lepe rezultate.

Na kraju konferencije Zoran Arsić se zahvalio svim medijskim kućama čijom zaslugom iz ovoga grada odlazi lepa priča o učešću žena u sportu. Zahvalio se Gradu Subotici, Resoru sporta i omladine, a istakao je i vrlo dobru saradnju sa Fudbalskim Savezom Srbije i Sportskim Savezom Subotice. Posebno se zahvalio privatnom preduzeću Biromarket iz Subotice, koje je klubu doniralo propagandni materijal. Takođe je iskazao veliku zahvalnost FK Vinogradar i Vinskom dvoru iz Hajdukova, kao i restoranu Spartak koji imaju razumevanje za probleme ŽFK Spartak i pomažu u domenu svojih mogućnosti.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop