Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Subotica domaćin Pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu

04.03.2014.

Aktivnosti Bokserskog kluba Spartak i najava Pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu za pionire, mlade i sve starosne kategorije u konkurenciji žena, koje će se od 7. do 9. marta 2014. godine održati u Subotici, u fiskulturnoj sali Tehničke škole „Ivan Sarić“, bile su teme današnje pres-konferencije u Medija-centru Gradske kuće. Novinarima su se, tim povodom, obratili Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Tomislav Antelj, trener BK Spartak i reprezentacije Srbije, i Florijan Sabo, takmičar BK Spartak.

7795_1.jpg

Vjekoslav Ostrogonac je istakao da su bokseri Spartaka sjajno predstavili naš grad na velikom turniru u Rusiji, jednom od najjačih svetskih bokserskih turnira za mlade.

- Naš mladi bokser Florijan Sabo osvojio je drugo mesto u kategoriji do 60 kg među bokserima do 18 godina, u konkurenciji svetski poznatih reprezentativaca Rusije, Irske, Kube... Zadovoljstvo mi je i što mogu da najavim da će Subotica prvi put biti domaćin Pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu za pionire, mlade i sve starosne kategorije u konkurenciji žena, koje će se od 7. do 9. marta ove godine održati u fiskulturnoj sali Tehničke škole 'Ivan Sarić', rekao je Vjekoslav Ostrogonac, i dodao da će grad Subotica podržati predstojeće državno prvenstvo u boksu.

Tomislav Antelj je kazao da je Florijan Sabo u Rusiji oduševio sve bokserske stručnjake, da je pobedio tri meča, a finale izgubio u jednoj izjednačenoj borbi gde je rezultat mogao da bude i drugačiji.

- Bila je ovo sjajna provera za predstojeće Svetsko prvenstvo u Bugarskoj i korak bliže ka Olimpijskim igrama u Riju. Na turniru u Rusiji boje Spartaka su predstavljali i Aleska i Veljko Gligorić, takođe velike nade Spartaka. Pokazli smo da Spartak iz Subotice ima najbolje boksere u ovom delu Evrope, a nadam se da će to biti i potvrđeno medaljom na Prvenstvu sveta. Hvala gradu Subotici na podršci vezanoj za turnir u Rusiji, i pomoći oko organizacije Prvenstva Srbije, naglasio je Tomislav Antelj.

Nakon srebra osvojenog na turniru u Rusiji, Florijan Sabo očekuje zlato sa domaćeg takmičenja, ali i merka svetsko odličje.

– Na turniru u Rusiji imao sam priliku da odmerim snage protiv nekih od najboljih svetskih boraca u ovoj kategoriji. Boksovao sam protiv predstavnike Irske, potom sa pravkom Rusije u ovoj kategoriji, a potom pobedio i Uzbekistanca, prvaka Azije. Tek u finalu zaustavio me je predstavnik Moldavije. Rezultat je bio izjednačen i verujem da se niko ne bi bunio ni da sam ja pobedio. Nadam se sada medalji sa Prvenstva Srbije, a potom i sa Svetskog prvenstva, istakao je Florijan Sabo.

Pojedinačno prvenstv Srbije u boksu za pionire, mlade i sve starosne kategorije u konkurenciji žena počinje u petak, 7. marta. Nakon merenja, lekarskih pregleda u 13 časova se održava žrebanje, a od 15 časova počinju bobre. Isti program važi i za drugi dan takmičenja, borbe ponovo počinju u 15 časova, a u nedelju, 9. marta, od 12 časova počinju finalne borbe.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop