Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Tri medalje na Svetskom veterenskom prvenstvu u atletici u dvorani

03.04.2014.

Veterani Atletskog kluba Spartak ostvarili su dobre rezultate na Svetskom veterenskom prvenstvu u atletici u dvorani, koje je održano u Budimpešti od 25. do 30. marta 2014. godine. Zlatnu medalju osvojila je kuglašica Dijana Šefčić, prvakinja Srbije za veterane u bacanju kugle, koja je već 13 godina aktivna seniorska reprezentativka.

7887_1.jpg

Član AK Spartak i učesnik Svetskog veterenskog prvenstva u atletici u dvorani, Radovan Radulović, rekao je da su na SP za veterane u Budimpešti atletičari Spartaka učestvovali kao reprezentacija Srbije koja je brojala 27 članova.

- Atletičari naše zemlje osvojili su srebrnu, bronzanu i zlatnu medalju. Zlato je pripalo Dijani Šefčić, iz Spartaka, dok je srebrnu i bronzanu medalju osvojio Radomir Skoko iz Beograda. Na veteranskom SP u atletici u dvorani nadmetali su se predstavnici 68 država, sa više od 3.800 takmičara, istakao je Radulović.

Dijana Šefčić se zahvalila gradu Subotici i članu Gradskog veća zadužanom za sport, omladinu i turizam, Vjekoslavu Ostrogoncu, na pruženoj podršci da nastupi na ovom dvoranskom svetskom prvenstvu i osvoji svoju prvu titulu u konkurenciji veterana. Ona je dodala da je još uvek i aktivni takmičar i član reprezentacije Srbije.

Poznati atletski trener, Bela Evetović, rekao je da je Dijana Šefčić počela sa treninzima 2001. godine, kada je imala 23 godine, da je mislio da je to pomalo i kasno, ali da ga je ona svojom upornošću i željom da se ostvari u bacanju kugle veoma brzo demontovala.

- Predstavljala je Srbiju više od 30 puta na raznim takmičenjima. Osvojila je 16 titula prvaka države u seniorskoj konkurenciji. Osvajač je 11 medalja sa Balkanijada, pobednik Kupa Evrope i sada prvak sveta za veterane u dvorani, naveo je Bela Evetović.

Od Subotičana, na Svetskom prvenstvu učestvovali su Radovan Radulović koji je, iako povređen, osvojio 32 mesto u polumaratonu, i Silvester Kasiba koji je bio trinaesti u bacanju kugle.

Do kraja godine veterane očekuje niz takmičenja, među kojima treba istaći Svetsko prvenstvo u trčanju u Austriji, Evropsko prvenstvo u atletici za veterane u Izmiru, u Turskoj, i Balkansko prvenstvo za veterane u atletici.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop