Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Okružno prvenstvo u atletici

07.05.2014.

Savez za školski sport i pedagoge fizičke kulture grada Subotice, uz podršku lokalne samouprave, danas i sutra na Gradskom stadionu u Subotici organizuje Okružno prvenstvo u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola.

7993_1.jpg

Danas se takmičilo oko 320 đaka iz 18 osnovnih škola sa teritorije Severnobačkog okruga, u više sportova (skok u dalj, skok u vis, trčanje na raznim deonicama, bacanje kugle). Ovo je istovremeno bilo i izborno takmičenje za 7. Sportsku olimpijadu školske omladine Vojvodine (SOŠOV) koja će se od 16. do 18. majа održati u Somboru. SOŠOV se obnavlja posle 25 godina prekida, a od ove godine prvi put se u „B” program uključuju i najbolji takmičari od prvog do četvrtog, odnosno petog i šestog razreda, sa okružnih prvenstava u atletici.

Član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac, smatra da je sport vrlo važan kada je u pitanju razvoj mladih ljudi, kao i da veoma važno mesto u razvoju mladih ljudi zauzima školski sport.

- Školski sport pruža priliku mladim ljudima koji vole i žele da se bave sportom da se takmiče. Školska prvenstva su i dobar povod da kompetentni predstavnici klubova koji drže do ulaganja u mlade ljude i razmišljaju o budućnosti svojih sportskih kolektiva dođu na ta takmičenja i ocene da li među tom decom ima i poneki talenat u čiji razvoj bi trebalo ulagati, istakao je Ostrogonac.

Grad Subotica oduvek potpomaže školski sport, naglasio je Ostrogonac, i dodao da će već u bliskoj perspektivi, s obzirom na to da se uskoro kreće u izradu Strategije razvoja sporta grada Subotice, školski sport u godinama koje dolaze zauzimati još značajniju poziciju.

U četvrtak, 8. maja, od 15.30 časova, na Gradskom stadionu u Subotici, održaće se Okružno takmičenje u atletici za učenike srednjih škola. Očekuje se učešće oko 110 takmičara iz osam srednjih škola sa područja Severnbačkog okruga.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop