Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Obnovljena fasada Muzičke škole

21.10.2014.

Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Balint Juhas, gradonačelnik Subotice Jene Maglai i predsednik Skupštine grada Ilija Maravić prisustvovali su svečanosti povodom završetka radova na sanaciji i restauraciji fasade zgrade Muzičke škole u Subotici. Radovi na obnovi fasade škole, koja je zablistala starim sjajem, trajali su godinu dana.

8396_1.jpg 

Balint Juhas je, tim povodom, rekao da je Pokrajinska vlada, odnosno Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova prepoznao značaj ovog projekta za grad Suboticu i u njegovoj realizaciji učestvovao sa četiri miliona dinara.

- Kada smo 2013. godine raspisali konkurs u cilju poboljšanja privredne aktivnosti u lokalnim samoupravama s namerom da u javnim objektima lokalne samouprave izvrše sanaciju u cilju povećanja energetske efikasnosti, grad Subotica je prepoznao ovu mogućnost i tako smo sufinansirali i obnovu Muzičke škole sa ukupno četiri miliona dinara. S obzirom na to da je veći deo sredstava obezbedila subotička lokalna samouprava, odajem priznanje i gradonačelniku, i Gradskoj upravi, jer je završen jedan zaista značajan projekat – istakao je Balint Juhas.

Gradonačelnik Maglai je, uz izražavanje zahvalnosti Pokrajinskom sekretarijatu za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova na finansijskoj pomoći, kao i bivšem gradonačelniku Modestu Duliću koji je, kako je rekao, inicirao realizaciju ovog projekta, naveo da je grad Subotica za realizaciju ove investicije izdvojio 22 miliona dinara.

- U poslednjih, nepunih godinu dana, novo gradsko rukovodstvo, Direkcija za izgradnju grada i Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture koji su pratili realizaciju ovog projekta to su zaista i sproveli. I sledeće godine ćemo nastaviti sa projektima vezanim za pružanje boljih uslova za odvijanje nastave u Muzičkoj školi i, u tom smislu, verujem da će posle 2015. godine ova škola i spolja i iznutra izgledati kako treba i da će i učenici i profesori imati prave uslove za uspešan rad – naglasio je gradonačelnik Maglai, i dodao da smatra da bi i ubuduće trebalo da se nastavi sa uređenjem fasada na objektima u centru Subotice.

8396_2.jpg 

Prisutnima se obratila i direktorka Muzičke škole Edit Barlai, a potom su Jene Maglai i Ilija Maravić otkrili novu ploču na fasadi sa nazivom škole ispisanim na tri službena jezika.

Tokom svečanosti nastupili su učenici Muzičke škole, a večeras u 19 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće, povodom obeležavanja 146. godišnjice postojanja Muzičke škole - Subotica, održaće se svečani koncert. Na koncertu će nastupiti gudački orkestar i mešoviti hor subotičke Muzičke škole, a gosti večerašnjeg koncerta će biti učenici muzičkih škola iz Ade, Sente, Kanjiže, Bečeja i Bačke Topole.

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop