Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Saopštenje Kabineta gradonačelnika

24.10.2014.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai je, gostujući nedavno u programu Radio Subotice, u razgovoru sa autorkom emisije „Povodi“, između ostalog, izrazio i zabrinutost za budućnost dva subotička festivala (Festival evropskog filma Palić i Međunarodni festival pozorišta za decu čiji je organizator subotički Otvoreni univerzitet) i ocenio da su nužne određene promene kada je reč o njihovoj organizaciji.

8400_1.jpg 

Izneo je stav da se zalaže da sufinansijeri, Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i lokalna samouprava  ubuduće više kontrolišu rad festivalskog saveta.

Gradonačelnik Maglai se izjasnio da je za njega bilo „šokantno saznanje da je neko od članova festivalskog saveta za organizaciju Filmskog festivala mesečno dobijao nadoknadu od 240.000 dinara za svoj rad, mimo plate koju prima na Otvorenom univerzitetu.”

Uz isticanje da se te stvari neće tolerisati dalje i da će u tom segmentu biti određenih promena, Jene Maglai je nedvosmisleno izrazio stav da se svi stručni i kvalitetni ljudi koji su do sada radili na tom festivalu zadrže.

Tom prilikom je saopštio i rešenost lokalne samouprave da se ozbiljnijim uplivom u organizaciju festivala kontroliše trošenje javnih sredstava obezbeđenih za te festivale.

- U toj izjavi sam, ukazujući na nelogičnost vezanu za isplatu mesečnih naknada, mislio isključivo na zaposlene na Otvorenom univerzitetu koji su bili angažovani u organizaciji Festivala evropskog filma Palić. Moja namera, dakle, nije bila pokušaj diskreditovanja bilo kog člana Saveta Filmskog festivala. Naknadnim uvidom u dokumenta, ispostavilo se da je jednoj osobi zaposlenoj na Otvorenom univerzitetu, koja je ove godine bila uključena u organizaciju Festivala evropskog filma Palić, na ime refundacije troškova angažovanja za april, maj i jun 2014. godine ukupno isplaćeno čak 640.456 dinara, odnosno 213.485 dinara mesečno. To je činjenica – kaže gradonačelnik Jene Maglai u izjavi za javnost koju Kabinet ovim putem prenosi.

Lokalna samouprava će, poručio je gradonačelnik Maglai, i ubuduće pružati podršku Festivalu evropskog filma Palić, ali i tražiti uvid u podatke vezane za trošenje sredstava obezbeđenih za održavanje ove, za naš grad i našu zemlju značajne kulturne manifestacije.

- U narednom periodu ćemo pokušati da uspostavimo bolju saradnju sa rukovodstvom Otvorenog univerziteta koji je, inače, republička institucija. Ta komunikacija koja, praktično, do sada gotovo da i nije postojala, trebalo bi da bude kontinuirana, poslovna i uvek zasnovana na činjenicama. Svesni značaja Festivala evropskog filma Palić, mi ćemo, podrazumeva se, i dalje podržavati Festival, ali i insistirati na transparentnosti podataka o poslovanju Festivala, uzimajući u obzir da se radi o kulturnoj manifestaciji koju sufinansiraju grad Subotica, AP Vojvodina i Republika Srbija – naglašava gradonačelnik Jene Maglai.

S obzirom na to da je nakon gostovanja u programu Radio Subotice bio izložen grubim napadima i ocenama da je njegova izjava lažna i neargumentovana, u cilju istinitog informisanja javnosti prosleđujemo vam i dokumente u kojima se vidi koliko je grad Subotica, po ugovoru, za učešće u sufinansiranju 20. i 21. Festivala evropskog filma Palić isplatio Otvorenom univerzitetu na ime naknade troškova angažovanja. Imena su, zbog respekta prema licima koja su primila isplate, izostavljena.

                                                                                        Kabinet gradonačelnika

Preuzmite dokument:

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop