Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Prijem za ministra uprave u Vladi Republike Hrvatske

29.10.2014.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić i pomoćnik gradonačelnika zadužen za međunarodnu saradnju Siniša Babičković primili su večeras, u Gradskoj kući, ministra uprave u Vladi Republike Hrvatske Arsena Bauka sa saradnicima. Sastanku su prisustvovali ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Markotić i generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici Dragan Đurić.

 8404_2.jpg

U otvorenom i srdačnom razgovoru, gradonačelnik Maglai je istakao da su evropske integracije strateški cilj Republike Srbije i izrazio očekivanje da će podrška koju Hrvatska pruža našoj zemlji na putu priključenja porodici evropskih naroda biti nastavljena i u narednom periodu.

Ministar Bauk je naglasio da Hrvatska podržava evropske integracije Srbije i da, s obzirom na to da je kao ministar u Vladi učestvovao u poslednjoj fazi pregovora o pristupanju Hrvatske Evropskoj uniji, zna pred kakvim se iskušenjima nalazi Republika Srbija u procesu evrointegracija.

Gradonačelnik Maglai i ministar Bauk ocenili su da je saradnja, u raznim oblastima, između grada Subotice i nekoliko lokalnih samouprava iz Republike Hrvatske razvijena, da postoji obostrani interes za njeno intenziviranje i proširenje i na druge gradove i opštine u Hrvatskoj i da bi i dalje trebalo raditi na zajedničkim projektima sa kojima bi se apliciralo na sredstva iz evropskih fondova.

Sagovornici su se složili da je grad Subotica, kao multietnička sredina u kojoj su u službenoj upotrebi čak tri jezika, primer poštovanja i ostvarivanja prava nacionalnih zajednica.

Arsen Bauk je današnju posetu Subotici nastavio razgovorom sa predstavnicima hrvatske zajednice u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske, a sutra će, u Beogradu, u Vladi Republike Srbije razgovarati sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop