Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Literarni konkurs povodom obeležavanja Dana ljudskih prava

31.10.2014.

U želji da obeleži Dan ljudskih prava, 10. decembar, i podstakne mlade srednjoškolce da razmišljaju i pišu o ljudskim pravima, jednakostima, sličnostima i razlikama u društvu u kome žive, Kancelarija zaštitnika građana grada Subotice raspisuje literarni konkurs na dve teme: „Imam pravo, u stvari, nemam ga“ i „Važnost našeg glasa shvatamo tek kad nas ućutkaju“, najavili su, na konferenciji za novinare, zaštitnik građana grada Subotice Zlatko Marosiuk i njegove zamenice Erika Tot Salai i Ljiljana Vuković Simić.

 8409_1.jpg

Pozivajući sve učenike srednjih škola da pošalju svoj literarni rad, esej ili pesmu na srpskom, mađarskom odnosno hrvatskom jeziku, Marosiuk je rekao da je konkurs otvoren od 1. do 25.novembra 2014. godine i da radovi mogu da se dostavljaju na e-mail adresu: ljudskaprava@subotica.rs (format doc).

- Rad može da sadrži najviše 1000 reči, s tim da se uz rad dostavljaju i ime, prezime, adresa stanovanja, ime škole, razred, e-mail adresa i kontakt telefon. Najbolje radove će birati Komisija koja će ocenjivati ideju, originalnost i kreativnost, a dodeliće se tri prve novčane nagrade u iznosu od po 10.000 dinara za najbolji rad na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku. Pobednički radovi biće objavljeni na zvaničnoj internet stranici grada Subotice www.subotica.rs u rubrici Zaštitnik građana - kazao je Zlatko Marosiuk.

U Komisiji za izbor najboljih radova su: Zlatko Marosiuk (predsednik), gradonačelnik Jene Maglai, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić, Erika Tot Salai, Ljiljana Vuković Simić, profesorica srpskog jezika i književnosti Laura Kovač, profesorica građanskog vaspitanja Erika Rončak Petrovič i Iva Mustafić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti.

Svečano proglašenje i dodela nagrada održaće se na Dan ljudskih prava, 10. decembra 2014. godine, u Velikoj većnici Gradske kuće, kada će nagrađeni autori pročitati svoje radove.

Ovaj literarni konkurs objavljuje se na oglasnim tablama svih srednjih škola u Subotici, kao i na zvaničnoj internet prezentaciji grada Subotice, www.subotica.rs.  Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: 024/626-898.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop