Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Obeležen Dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu

13.11.2014.

U znak sećanja na 13. novembar 1918. godine, Dan oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu, položen je venac na spomen-ploču na Železničkoj stanici, a venci i cveće su, nakon opela, položeni i na Spomenik junacima palim za oslobođenje i ujedinjenje 1912-1918. na Puškinovom trgu. U ime grada Subotice, venac na Spomenik junacima palim za oslobođenje i ujedinjenje 1912-1918. godine položili su gradonačelnik Jene Maglai i predsednik Skupštine grada Ilija Maravić.

 8423_3.jpg

U okviru programa pod nazivom „U znak sećanja na 13. novembar 1918. i 100 godina od početka Prvog svetskog rata”, u utorak, 11. novembra, u bioskopskoj sali Otvorenog univerziteta održana je projekcija dokumentarno-igranog filma „Čujte Srbi“, reditelja Gorana Vukčevića, dok je centralna svečanost „Braća uvek - uvik zajedno“ održana sinoć, u pozorišnoj sali „Jadran”.

Obraćajući se prisutnima na svečanoj akademiji „Braća uvek - uvik zajedno”, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić je podsetio na događaje vezane za proboj Solunskog fronta, burnu subotičku jesen 1918. godine i vreme kada su rodoljubive težnje južnoslovenskih naroda koji žive i pod ovim našim podnebljem počele da se ostvaruju.

On je poručio da je na nama i budućim generacijama da od zaborava sačuvamo sve značajne datume za naš grad i da sa ponosom odajemo počast našim zajedničkim precima - junacima i herojima koji su stradali za slobodu, ali i da ne dozvolimo prekrajanje, obezvređivanje i minimiziranje istorijskih činjenica.  

Izložbom „Memorijali Prvog svetskog rata na teritoriji severne Bačke i Banata“, na Puškinovom trgu, organizatorima ovogodišnjeg programa „U znak sećanja na 13. novembar 1918. i 100 godina od početka Prvog svetskog rata” – Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava”, Bunjevačkom kulturnom centru, Udruženju ratnih dobrovoljaca 1912–1918. godine i njihovih potomaka i poštovalaca i gradu Subotici - priključio se i Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture Subotica.Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop