Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

„Veliko srce” za decu Subotice

18.11.2014.

Danas je svečano otvoreno igralište vrtića „Lastavica“, Predškolske ustanove „Naša radost“, obnovljeno sredstvima prikupljenim humanitarnom karticom „Veliko srce“ koju zajednički izdaju Eurobanka i Fondacija „Ana i Vlade Divac“. Novo igralište vrtića „Lastavica“, u ulici Dragiše Mišovića 21, opremljeno je spravama za igru koje mogu da koriste i deca sa invaliditetom. Otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Subotice Jene Maglai i član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac.

 8429_1.jpg

Gradonačelnik Maglai je, tim povodom, izrazio zahvalnost Eurobanci i Fondaciji „Ana i Vlade Divac” što su vrtiću „Lastavica” donirali sprave za decu, i istakao da je ovo lep primer društvene odgovornosti naših finansijskih institucija.

- Ovo je i primer da zajedničkim radom i društvenom odgovornošću kompanija koje imaju kapacitete možemo mnogo toga da rešimo i da ne moramo uvek da čekamo sredstva iz budžeta grada, pokrajine ili republike. U ovom konkretnom slučaju poboljšani su uslovi za boravak mališana u jednoj našoj predškolskoj ustanovi, što je za svaku pohvalu, mada ta saradnja može da se realizuje i u oblastima socijalne i zdravstvene zaštite – rekao je Jene Maglai.

8429_2.jpg 

On je dodao da je grad Subotica pre nekoliko godina obezbedio sredstva za tartan stazu na igralištu u vrtiću „Lastavica” koja mališanima omogućava kvalitetniju i bezbedniju igru tokom boravka u ovom vrtiću.

Direktorka Sektora kredita i kreditnih kartica Eurobanke Magdalena Tatić je naglasila da je ponosna na uspeh projekta „Veliko srce” koji, kako je rekla, donosi radost mališanima u Srbiji i spokojstvo njihovim roditeljima.

- Humanitarnom kreditnom karticom uspeli smo da na najefikasniji način upotrebimo naše bankarsko znanje i resurse kako bismo zajedno sa partnerima iz Fondacije investirali u budućnost naše dece – kazala je Magdalena Tatić.

 8429_3.jpg

Naš proslavljeni sportista Vlade Divac je rekao da je siguran da će se deca Subotice radovati svakom lepom danu provedenom u dvorištu vrtića i uživati u razvoju sportskog duha.

Vrtić „Lastavica” u  Subotici je 24. vrtić  obnovljen u okviru projekta „Veliko srce” koji Eurobanka i Fondacija „Ana i Vlade Divac” sa uspehom sprovode već četiri godine širom Srbije.


Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop