Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Renovirana Zdravstvena stanica Čantavir

26.11.2014.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić i direktorka Doma zdravlja Subotica dr Mila Dujmić Bogdanović sa saradnicima, obišli su renoviranu Zdravstvenu stanicu Čantavir, u Čantaviru. Za radove na sanaciji ovog objekta u ulici Jožefa Atile 31, izvedene tokom septembra i oktobra 2014. godine, iz sredstava budžeta Grada izdvojena su sredstva u iznosu od 4.680.000 dinara.

8436_1.jpg 

Grad Subotica nastavlja da ulaže u obnovu i opremanje zdravstvenih ustanova, rekao je gradonačelnik Maglai, i dodao da će renoviranje Zdravstvene stanice Čantavir znatno doprineti poboljšanju uslova u kojima stanovnici Čantavira, Bačkog Dušanova i Višnjevca koriste usluge primarne zdravstvene zaštite.

- Na ovom objektu saniran je kosi krov, zamenjena hidroizolacija ravnog krova i postavljena termoizolacija spoljnih zidova. Objekat je okrečen spolja i iznutra, stolarija je lakirana, a sanirani su i betonski oluci. Sledeće godine nastavljamo projekat vezan za uređenje ambulanti. Izazov za narednu godinu biće i nabavka četiri vozila hitne pomoći, ali ja se nadam da ćemo u budžetu za tu namenu predvideti neophodna sredstva – istakao je Jene Maglai.

Mila Dujmić Bogdanović je podsetila da Dom zdravlja ima 28 ambulanti - 15 u gradu i 13 van grada – i da se ambulante u prigradskim naseljima Bajmok (renovirana prošle godine) i Čantavir vode kao zdravstvene stanice, zato što, kako je rekla, pružaju zdravstvene usluge za više od 7.000 stanovnika.

Uz pojašnjenje da zdravstvena stanica u odnosu na ambulantu podrazumeva i specifičniji način rada - dvadesetčetvoročasovno radno vreme, ona je naglasila da Zdravstvena stanica Čantavir sada može da posluži kao primer kako bi trebalo da izgledaju sve ambulante u okviru subotičkog Doma zdravlja.

- Radovi na renoviranju Zdravstvene stanice Čantavir još uvek nisu u potpunosti okončani. U toku 2015. godine planiramo da izradimo odgovarajuću prilaznu rampu za potrebe lica sa invaliditetom, odgovarajuću nadstrešnicu za sanitetsko vozilo i da betoniramo prilazni put u dvorištu ambulante za prolaz sanitetskog vozila i transportnih vozila – navela je dr Mila Dujmić Bogdanović.

Ona je kazala da u Zdravstvenoj stanici Čantavir od 7 do 20 časova rade lekari opšte medicine (po dva u prepodnevnoj i poslepodnevnoj smeni), pedijatar i stomatolog (po određenom režimu rada), a da radnim danima, od 20 do 7 časova, i vikendom - od subote (14 časova) do ponedeljka (7 časova) - dežuraju lekar, tehničar i vozač iz Hitne pomoći.

 8436_2.jpg

Gradonačelnik Maglai je, obraćajući se novinarima posle obilaska objekta, rekao i da je u Čantaviru završeno asfaltiranje ulice IV Doža (dužina 332 metra, širina četiri metra).

Vrednost investicije 3.860.824,31 dinara bez PDV-a. Radovi su izvođeni u okviru programa „Izgradnja i sanacija saobraćajnica sa horizontalnom i vertikalnom signalizacijom" kojim je ukupno obuhvaćeno šest ulica u gradskim i prigradskim mesnim zajednicama. Izvođači radova su „Komgrad” a.d. Subotica i „Teikom” d.o.o. Beograd.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop