Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održana 26. sednica Skupštine grada

28.11.2014.

Na 26. sednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, usvojeno je svih 28 tačaka dnevnog reda. Odbornici su, između ostalog, prihvatili Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Subotice za 2014. godinu, rešenja o imenovanju direktora deset javih i javno-komunalnih preduzeća, Odluku o izmeni Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom i Odluku o izmeni Tarifnog sistema za obračun isporučene toplotne energije za tarifne kupce.

 8440_1.jpg

Doneta je, većinom glasova, i Odluka  o izmenama i dopunama Odluke o određivanju zona i najopremljenije zone na teritoriji grada Subotice, kao i Odluka  o izmenama i dopunama Odluke o stopama poreza na imovinu u gradu Subotici. Usvojena je, takođe, i Odluka po kojoj će se privatizacija JP „Radio Subotica” sprovesti prodajom kapitala, metodom Javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem i merom za pripremu i rasterećenje obaveza uslovnim otpisom duga, a doneta su i rešenja o davanju saglasnosti na odluke o imenovanju vršioca dužnosti glavnih i odgovornih urednika redakcija na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku u ЈP „Radio Subotica“.

Drugim rebalansom obim budžeta grada Subotice za 2014. godinu iznosi 5,27 milijardi dinara, što je za 452,24 miliona dinara, odnosno za 7,90 odsto manje u odnosu na godišnji planirani obim prvim rebalansom. Struktura planiranog obima izvornih i ustupljenih prihoda, transfera, donacija i primanja budžeta određena je na osnovu planiranih tekućih prihoda budžeta - 4,60 milijardi dinara (za 33,35 miliona dinara manje od planiranog iznosa prvim rebalansom), planiranih primanja od prodaje nefinansijske imovine - 287 miliona dinara (207 miliona dinara manje od obima planiranog prvim rebalansom), planiranih primanja od zaduživanja - 132 miliona dinara (211,9 miliona dinara manje od planiranog iznosa prvim rebalansom) i prenetih neutrošenih sredstava - 258,7 miliona dinara.

Prema planu rashoda i izdataka, šest miliona dinara će se izdvojiti za reviziju „Master plana Palić”,  900.000 dinara za izradu projektne dokumentacije za izgradnju dela vodovoda u MZ „Hajdukovo” i 4,5 miliona dinara za potrebe „Parka Palića” d.o.o. u delu troškova održavanja zaštićenog područja prirode na Paliću. Predviđeno je i obezbeđivanje 2,5 miliona dinara za nabavku tri sanitetska vozila za potrebe Doma zdravlja Subotica.

Skupština je donela rešenja o imenovanju direktora 10 javnih i javno-komunalnih preduzeća na period od četiri godine. Za direktora JKP „Čistoća i zelenilo” imenovan je Slobodan Milošev, JKP „Parking” - Milorad Slijepčević; JP „Subotica-trans” - Aleksandar Aleksić; JP „Privredno-tehnološki parkovi Subotica” - Ivan Saveljić; JKP „Stadion” - Robert Tot; JP „Direkcija za izgradnju grada Subotice” - Peter Blau; JKP „Vodovod i kanalizacija” - Valerija Tot Godo; JKP „Subotičke pijace” - Ilinka Vukoja; JKP „Pogrebno” - Vesna Prćić i JP „Radio Subotica” - Ljubiša Stepanović.

Odbornici su usvojili rešenja o neprihvatanju predloga za imenovanje direktora JKP „Dimničar” i JP „Palić-Ludaš”, a na predlog gradonačelnika Jenea Maglaija skinuli sa dnevnog reda imenovanje direktora JKP „Subotica gas” i JKP „Subotička toplana”.

Usvojene su i odluke o izmeni Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom i izmeni Tarifnog sistema za obračun isporučene toplotne energije za tarifne kupce na osnovu kojih će se najavljene izmene u daljinskom sistemu grejanja primenjivati od 1. januara 2015. godine, a ne od 1. decembra, kako je bilo planirano.

Skupština grada donela je i rešenje o izmeni Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, Odluku o donošenju Plana generalne regulacije XI - deo zone „ Dudova šuma“, Odluku o izradi izmene dela Plana detaljne regulacije za deo prostora MZ „Kertvaroš” (između ulica Banijska, Kireška, Partizanskih baza i Ulice Alekse Šantića u Subotici za blokove 2, 3 i 6) i Odluku o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju kompleksa prihvatilišta za napuštene i izgubljene životinje (pse i mačke), u bloku 11.5. severozapadno od ulice Ganjo šor (IX nova).


Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop