Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Produžene autobuske linije broj 2 i 8

05.12.2014.

Javno preduzeće za prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju  „Subotica-trans“ će od ponedeljka, 8. decembra 2014. godine izmeniti deo trase autobuskih linija broj 2 i 8. Gradske linije produžene su na inicijativu građana mesnih zajednica „Zorka“ i „Makova sedmica“ i uz punu podršku rukovodstva grada Subotice.

8462_1.jpg 

Linija broj 2 – „Srpski šor – Hala sportova – Pačirski put KTC” – će biti produžena u naselju Srpski šor do ulice Široki progon, što predstavlja produženje od 700 metara u jednom smeru. Nova autobuska stajališta na liniji broj 2, koja se do sada završavala kod ulice Dr Ferenc Bodrogvari, postavljena su na raskrsnici ulice Proleterskih brigada i ulice Ganjo šor, kao i na raskrsnici ulica Proleterskih brigada i Široki progon.

Linija broj 8 – „Željezničko naselje – Lifka – Aleksandrovo” – će promeniti trasu u „Željezničkom naselju” i saobraćaće ulicom Jovana Mikića (Čordaški put) do ukrštanja sa ulicom Đerđa Lukača. Na novom delu trase postavljaju se autobuska stajališta na raskrsnici ulica Jovana Mikića i Višnjičke i u ulici Jovana Mikića ispred kućnih brojeva 196 i 263, dok će poslednje stajalište biti u blizini raskrsnice ulica Jovana Mikića i Đerđa Lukača (kod kućnog broja 294).

Zbog produženja na liniji broj 8 za 1.600 metara u jednom smeru ukida se korišćenje autobuskih stajališta u ulicama 51. divizije i Milutina Uskokovića, dok se stajalište u ulici Jovana Mikića, ispred kućnog broja 166, pomera na već navedenu lokaciju raskrsnica ulica Jovana Mikića i Višnjičke. Linija broj 8 do sada se, inače, završavala trouglastom petljom koja obuhvata ulice Jovana Mikića - 51. divizije – Milutina Uskokovića – Jovana Mikića.

Na ovim linijama za sada nema vremenskih korekcija određenih polazaka, tako da će autobusi saobraćati po postojećem redu vožnje.

Na završecima produženih linija 2 i 8 izgrađena su mesta za okretanje autobusa. Trenutno su nasuta tucanikom, a grad Subotica će obezbediti sredstva i za njihovo asfaltiranje. Radovi na asfaltiranju mesta za okretanje autobusa trebalo bi da počnu naredne godine, početkom nove građevinske sezone.

                                                                                             Kabinet gradonačelnika

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop