Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Otvoreno obdanište „Jagodica“ na Kelebiji

05.12.2014.

Gradonačelnik Subotce Jene Maglai je danas, u Mesnoj zajednici „Kelebija“, u renoviranoj zgradi stare škole, otvorio jedan od najmodernijih i najfunkcionalnijih objekata Predškolske ustanove „Naša radost“ – obdanište „Jagodica“. Za radove na obnovi ruinirane zgrade stare škole, izvedene na osnovu projekta sanacije i rušenja, i izgradnju funkcionalnog objekta dečje ustanove po važećim standardima i preporukama predviđenog za tri grupe dece do predškolskog uzrasta, grad Subotica je izdvojio oko 10 miliona dinara.

8465_4.jpg
 

Uz isticanje da je posle 28 godina sredstvima iz gradskog budžeta izgrađen objekat Predškolske ustanove „Naša radost“, gradonačelnik Maglai je istakao da je otvaranje obdaništa „Jagodica“ na neki način i priznanje Mesnoj zajednici „Kelebija“ koja, kako je rekao, predstavlja izuzetak u smislu da je u tom naselju natalitet veći od mortaliteta.

- Na Kelebiji je natalitet veći od mortaliteta i to je svetla tačka u celoj demografskoj situaciji na teritoriji našeg grada. Lokalna samouprava je izdvojila blizu 10 miliona dinara za renoviranje ovog već otpisanog objekta koji je propadao decenijama. Njegova obnova i novo obdanište podstrek su meštanima Kelebije da ovde ostanu i da ovde grade svoju budućnost – naglasio je Jene Maglai, i dodao da se nada da će, s obzirom na to da su potrebe i zahtevi preveliki, lokalna samouprava i sledeće godine izdvojiti određena sredstva za renoviranje objekata PU „Naša radost”.

Predsednik Skupštine MZ „Kelebija” Peter Blau je poručio da su istrajnost, uzimanje sudbine u svoje ruke, rešenost da da se ne čaka tuđa pomoć i okretanje sebi i svojoj zajednici put da se jedan projekat uspešno realizuje.

Direktor PU „Naša radost” Jašo Šimić je, između ostalog, rekao da obdanište „Jagodica” trenutno pohađa 53 dece i da je Grad Subotica putem „Naše radosti” izdvojio i 350.000 dinara za opremanje ovog obdaništa, odnosno za za didaktiku i namještaj.

Objekt stare škole na Kelebiji, u ulici Veljka Vlahovića, star je više od 100 godina. Zbog ruiniranosti zatvoren je 1992. godine, a deca sa Kelebije odlazila su u obližnje vrtiće. Manji radovi na objektu počeli su 2007. godine, poput sanacije krova i oluka, dok su ozbiljniji radovi započeli 2012. godine. Površina renoviranog objekta je 180 kvadratnih metara.

8465_5.jpg 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop