Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Povoljnе kreditnе linijе za poljoprivrednike

08.12.2014.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine Goran Vasić potpisali su danas Ugovor o regulisanju međusobnih odnosa u realizaciji Konkursne linije za odobravanje garancija za obezbeđenje dugoročnih kredita namenjenih finansiranju kupovine nove opreme za navodnjavanje i protivgradnu zaštitu kroz sufinansiranje dela kamate za nalogodavce po garancijama Fonda sa teritorije grada Subotice.

 8467_1.jpg

Subotica je prva lokalna samouprava u našoj zemlji koja je, uz saglasnost nadležnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, pokrenula ovakav program, istakao je, posle potpisivanja ugovora, gradonačelnik Maglai, i dodao da je grad Subotica u 2014. godini iz sredstava od zakupa državnog zemljišta opredelio 18.500.000 dinara za subvencionisanje kamata korisnicima kredita.

- Sa ovih 18,5 miliona dinara naši poljoprivredni proizvođači mogu da povuku novčana sredstva iz poslovnih banaka u visini od oko 200 miliona dinara. Krajem ove nedelje ćemo raspisati konkurs za poljoprivrednike. Očekujemo prijavljivanje većeg broja aplikanata, a visina sredstava po potencijalnom korisniku će verovatno biti limitirana na iznos između 20.000 i 50.000 evra. Za sledeću godinu ćemo, takođe, predvideti određena sredstva, tako da će naši poljoprivredni proizvođači moći da povuku oko 300 miliona dinara kredita za kupovinu nove opreme za navodnjavanje i protivgradnu zaštitu – naglasio je Jene Maglai.

S obzirom na to da Garancijski fond AP Vojvodine pod sličnim uslovima podržava žensko preduzetništvo, kao i kooperante koji bi želeli da potpišu ugovore sa velikim fabrikama, gradonačelnik Maglai je najavio da očekuje podršku koalicije da grad Subotica, u cilju pospešivanja proizvodnje subotičkih malih i srednjih preduzeća, na proleće 2015. godine potpiše nove ugovore sa Garancijskim fondom vezane za žensko preduzetništvo i kooperante.

Goran Vasić je rekao da će sredstva za kupovinu opreme za navodnjavanje i protivgradnu zaštitu biti odobrena odmah posle Nove godine, da očekuje da će biti započeto 50 do 60 novih investicija na teritoriji grada Subotice, da je reč o kreditima na pet i sedam godina i da će kamatna stopa od 7,5 posto zahvaljujući subvencijama koje će obezbediti grad Subotica biti smanjena na tri posto.

- To je jedna od najpovoljnijih kreditnih linija koja se može dobiti u našoj zemlji u ovoj oblasti. Mi smo potpisali ugovore o saradnji sa 10 prvoklasnih banaka koje prate naše aranžmane i podržavamo dobre domaćine, one koji uzimaju kredite i redovno ih plaćaju. Kada poljoprivrednici plate svoj anuitet na godišnjem nivou dokumentaciju će doneti u Gradsku upravu u Subotici gde će im biti refundirana sredstava za kamate – kazao je Vasić.

On je naveo da Garancijski fond ima sporazum i sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu da ukoliko ovi aranžmani budu bili na sistemu pokrajinskih subvencija, da im se deo te investicije vraća, onda će automatski i taj njihov kredit ući u aplikaciju i za taj dodatni aranžman.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop