Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Doček Nove godine na Trgu slobode uz Dejana Cukića i „Vegas šou bend”

18.12.2014.

Grad Subotica i ove godine poklanja svojim građanima i gostima Subotice doček  Nove godine na Trgu slobode, a Subotičkа filharmonijа će tradicionalni Novogodišnji koncert održati u Gradskoj kući. Program dočeka nove 2015. godine na centralnom gradskom trgu, u sredu, 31. decembra, počinje u 22 časa, nastupom „Vegas šou benda” iz Mađarske, dok će od 23 časa i 30 minuta nastupiti poznati muzičar Dejan Cukić i „Spori ritam bend”. Novogodišnji koncert Subotičke filharmonije održaće se 28. decembra 2014. godine, od 20 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće.

8484_1.jpg 

Predsednik Subotičke filharmonije Miroslav Jovančić je, na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, kazao da će na tradicionalnom Novogodišnjem koncertu Subotičke filharmonije nastupiti solistkinje Izabela Gužvanj i Alenka Ponjavić Vojnić, da će filharmonijom dirigovati Čaba Paško i da će nastupiti i kamerni hor „Pro muzika” koji priprema Kristina Čikoš. Po njegovim rečima, pored popularnih melodija iz domena klasične muzike, na koncertu će se izvesti i dela poznatih kompozitora kao što su Štraus, Brams, Rosini i Pučini.

Savetnica gradonačelnika za oblast kulture Valeria Pribila Agošton je navela da „Vegas šou bend” već više od deset godina spada u vodeće vokalno-instrumentalne grupe u Mađarskoj i da je njihova osnovna  karakteristika da neguju živu svirku.

- ’Vegas šou bend’ ukupno ima osam članova. Njihov repertoar sastavljen je od najpoznatijih muzičkih numera koje su obeležile pedesete i šezdesete godine prošlog veka, dok je u žanrovskom smislu to mešavina pop, rok i bit muzike. U svom repertoaru ovaj bend neguje i najpopularniju muziku koja je izvođena sedamdesetih i osamdesetih godina, a tu muziku karakterišu, između ostalog, i muzički žanrovi kao što su disko, soul, fanki i latino muzika, ali i savremenu popularnu mađarsku i svetsku muziku – istakla je Valeria Pribila Agošton.

Opredeljujući se da za novogodišnju noć nastupi i ovaj poznati mađarski sastav imali smo u vidu i to da je njihova muzika veoma privlačna za svu populaciju stanovništva, a da je posebno atraktivna za omladinu, istakla je ona, i dodala da veruje da će dinamičan, efektan nastup ove muzičke grupe doprineti opštoj pozitivnoj i relaksirajućoj atmosferi novogodišnje noći.

Dejan Cukić je rekao da je za njega i „Spori ritam bend” ovu godinu obeležilo izdavanje kompilacionog albuma „Priča o ljubavi” sa najvećim hitovima karijere („Spori ritam bend” prvi album izdao novembra 1987. godine).

- Moja velika sreća i ono što me najviše raduje u čitavoj mojoj karijeri je to što je ostao zaista veliki broj pesama koje mogu da čine repertoar jedne ovakve, rekao bih, opuštene manifestacije, gde će ljudi doći da se zabave. Za moj bend i mene je poznato da umemo da napravimo veselu, pozitivnu atmosferu sa ljudima. To se reflektuje na dobro raspoloženje, a to je ono što nam i treba, bez obzira da li slavimo što dolazi Nova godina ili slavimo što je ova otišla – naglasio je Dejan Cukić.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai je istakao da će u ponoć biti organizovan vatromet i da će prva muzička numera u Novoj godini biti valcer „Na lepom plavom Dunavu”, da će Trg slobode, kao i prethodnih godina, biti obezbeđen i ograđen i da će u ograđeni prostor biti zabranjen unos staklene ambalaže i pirotehničkih sredstava.

Pozivajući Subotičane da 31. januara dođu na Trg slobode, gradonačelnik Maglai je rekao da je za koncert dočeka Nove godine na centralnom gradskom trgu iz gradskog budžeta izdvojeno nepunih milion dinara.

Cena ulaznice za Novogodišnji koncert Subotičke filharmonije u Velikoj većnici Gradske kuće iznosi 2.000 dinara. Karte za ovaj koncert će moći da se nabave od utorka, 23. decembra.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop