Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Vredna oprema za subotičku policiju

19.12.2014.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i zamenik gradonačelnika Tomislav Veljković posetili su Policijsku upravu Subotica, gde su sa načelnikom PU Subotica Borivojem Mucaljem obišli kontrolni centar uspostavljenog sistema video-nadzora putem 14 kamera na devet lokacija u našem gradu.

 8486_1.jpg

Lokalna samouprava je od sredstava dobijenih od novčanih kazni za saobraćajne prekršaje izdvojila četiri miliona dinara za opremanje Policijske uprave u Subotici - 2,5 miliona dinara za kupovinu tri automobila „fijat punto” i 1,5 miliona dinara za nabavku pancirnih prsluka i tehničke opreme, rekao je gradonačelnik Maglai, i dodao da danas počinje da radi novi sistem kontrole i nadzora saobraćaja i javnih površina.

- Danas ćemo pustiti u rad taj sistem. Posle mnogo obećanja i godina, na devet lokacija na teritoriji grada Subotice postavljeno je 14 kamera. Pozvao bih sugrađane da ubuduće paze kako upravljaju vozilima i da se pridržavaju saobraćajnih propisa, jer će sistem video-nadzora posebne namene snimiti i dokumentovati saobraćajni prekršaj koji učine, nakon čega će na njihove kućne adrese stići novčane kazne – naglasio je Jene Maglai, navodeći da je tokom probnog rada sistema video-nadzora na raskrsnici kod Hotela „Patria” dnevno oko 200 vozila prolazilo kroz crveno svetlo na semaforu.

Uz isticanje da cilj uspostavljanja sistema video-nadzora nije da se zarađuju pare i da se puni budžet, već da se bezbednost podigne na viši nivo, gradonačelnik Maglai je izjavio da je u predlogu budžeta za narednu godinu obezbeđeno 11 miliona dinara za proširenje sistema video nadzora, odnosno postavljanje kamera na novim lokacijama.

8486_2.jpg

Borivoj Mucalj je ocenio da je ovo pravi primer dobre saradnje predstavnika lokalne vlasti i policijske uprave i da vozila, panciri i video-nadzor garantuju brži, bolji i efikasniji rad policije. Dobijena oprema će, rekao je, pomoći uspešnom sprovođenju svih aktivnosti kada je u pitanju bezbednost građana, kako sa aspekta bezbednosti saobraćaja tako i bezbednosti građana kada je u pitanju kriminal i javni red i mir.

On je kazao da se kontrolni centar sistema video-nadzora nalazi u Dežurnoj službi PU Subotica i da je u probnom periodu funkcionisanja video-nadzora uočen veći broj prekršaja u oblasti bezbednosti saobraćaja.

- Pomoću nove opreme možemo da uočimo i lica i vozila koja su nama interesantna sa aspekta bezbednosti i koja možemo da dovedemo u vezu sa narušavanjem javnog reda i mira ili sa izvršenjem krivičnih dela. To je posao operativnog dela službe koji će analizirati sve te podatke koji se slivaju u jedan centar - istakao je Borivoj Mucalj.

8486_3.jpg

 Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA

Plaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop