Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Otvorena izložba radova sa konkursa za idejna rešenja uređenja centra grada

12.01.2015.

U holu subotičkog Otvorenog univerziteta otvorena je izložba radova sa Konkursa za idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje uređenja Trga republike, Trga slobode i Korzo ulice, i Konkursa za idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje izgradnje i uređenja stambeno-poslovnog bloka u centru Subotice. Oba konkursa raspisala je Direkcija za izgradnju grada Subotice, a u cilju maksimalne transparentnosti i zastupanja struke sprovodila Inženjerska komora Srbije.

8516_1.jpg 

Prisutnima na svečanom otvaranju obratili su se gradonačelnik Subotice Jene Maglai, predsednik Skupštine Inženjerske komore Srbije Dragoslav Šumarac i Jožef Čipa, predsednik žirija.

Gradonačelnik Maglai je, otvarajući izložbu, istakao da je ovo još jedan dokaz da Subotica teži ka transparentnosti i stručnosti kod donošenja važnih odluka.

- Problem uređenja centra Subotice, koji je prisutan već više od dve decenije, polako ulazi u fazu u kojoj će se izloženi konkursni radovi uzeti u obzir, a Zavod za urbanizam obavezati da počne izradu projektno-tehničke dokumentacije. Subotica, kao grad sa bogatom istorijom, zaslužuje da ima lepo uređen centar. Nadam se da ćemo 2016. godine krenuti u realizaciju uređenja centra Subotice, što će doprineti da naš grad bude još lepši i atraktivniji – naglasio je Jene Maglai.

8516_2.jpg 

Jožef Čipa je rekao da je na Konkurs za urbanističko-arhitektonsko rešenje uređenja trgova i ulica u centru Subotice stiglo 19 radova koji zadovoljavaju osnovne uslove konkursa, da je šest radova nagrađeno i otkupljeno i da je prvu nagradu dobio rad koji je održiv i koji se može realizovati uz realne finansijske uslove.

Na Konkurs za idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje izgradnje i uređenja stambeno-poslovnog bloka u centru Subotice stiglo je 11 radova koji zadovoljavaju osnovne uslove konkursa, a pobedio je rad koji je najviše sačuvao subotičko arhitektonsko nasleđe i uklopio ga sa onim što bi savremeni centar grada trebalo da ima.

Autorima najboljih radova, koji će biti osnov za izradu urbanističke i projektne dokumentacije predmetnih prostora, uručene su nagrade. Izložba je otvorena do 18. januara.

8516_3.jpg

Izveštaj žirija stambeno-poslovni blok (ovde).

Izveštaj žirija trgovi i ulice (ovde).Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop