Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Taksisti prihvatili predloženu dinamiku rešavanja brojnih problema

28.01.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i zamenik gradonačelnika Tomislav Veljković razgovarali su danas sa predstavnicima subotičkog Saveza taksi udruženja (STU). Sastanak je usledio nakon protestnih vožnji kojima su taksisti želeli da skrenu pažnju na probleme koji opterećuju njihovu delatnost. Tročlana delegacija, koju je predvodio predsednik Saveza taksi udruženja Stevo Šimić, prihvatila je predloženu dinamiku rešavanja brojnih problema i tome će izvestiti članove STU.

8570_1.jpg 

Na sastanku u Zelenoj sali Gradske kuće dogovoreno je da se, zbog uske povezanosti, već gotovo pripremljeni predlozi Odluke o auto-taksi prevozu i Odluke o javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji grada Subotice pred odbornicima Skupštine grada nađu zajedno i usvoje najkasnije do 15 marta.

Do sredine aprila će se, kako je precizirano, doneti program za petogodišnji planski period kojim se definiše optimalno organizovanje taksi prevoza, dok će način raspodele, korišćenje i druga pitanja u vezi sa taksi stajalištima biti uređen posebnom odlukom, u skladu sa planom lokacija taksi stajališta.

Sagovornici su se složili da se sve odluke vezane za auto-taksi prevoz usaglašavaju sa reprezentativnim predstavnicima Saveza taksi udruženja, da se od februara krene u rešavanje problema regulacije saobraćaja vezanog za „zeleni talas“, video-nadzor i trepćuće zeleno svetlo, a od aprila i u rešavanje pitanja koja se odnose na nelojalnu konkurenciju, divlja taksi stajališta, minimalnu cenu rada i druge probleme koji otežavaju rad subotičkih taksista.

Na sastanku je zaključeno da će usvajanjem Odluke o auto-taksi prevozu i Odluke o javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji grada Subotice, donošenjem programa kojim se definiše optimalno organizovanje taksi prevoza, znatno povećanim brojem komunalnih policajaca i formiranjem Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj u kome će biti angažovana dva saobraćajna inženjera, problemi vezani za saobraćaj u našem gradu konačno početi sistemski da se rešavaju.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop