Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Besplatne užine za učenike srednje škole OISŠ „Žarko Zrenjanin”

29.01.2015.

U Medija-centru Gradske kuće potpisan je ugovor o donaciji između pekare „Arena 2“, grada Subotice i Osnovne i srednje škole (OISŠ) „Žarko Zrenjanin”. Ugovor su potpisali Fitim Čenaj, u ime pekare „Arena 2”, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite, Milimir Vujadinović i direktorka OISŠ „Žarko Zrenjanin” Dragana Vučković.

8576_1.jpg 

Uz izražavanje zahvalnosti prošlogodišnjem donatoru besplatnih užina za učenike srednje škole „Žarko Zrenjanin” - pekari „Proleće” i njenom vlasniku Isenu Martinaju - Milimir Vujadinović je rekao da su i ove godine u budžetu grada izdvojena sredstva za ishranu učenika u osnovnim školama, oko 18 miliona dinara, ali da je trebalo rešiti i pitanje ishrane učenika u srednjoj školi „Žarko Zrenjanin”, pre svega zbog njene specifičnosti.

- Pekara ’Arena 2’ i grad Subotica, kao realizatori projekta ’180 dana humanosti’, nazvanog po broju nastavnih dana u jednoj školskoj godini, preuzeli su obavezu da od 2. februara do 31. decembra 2015. godine, za nastavne dane, obezbede jednu užinu dnevno za 90 učenika srednje škole ’Žarko Zrenjanin’. Pekara ’Arena 2’ će do 31. decembra ove godine obezbediti 15.500 užina, a grad Subotica će finansirati pripadajući porez na dodatu vrednost u visini od 155.000 dinara – naveo je Vujadinović.

Fitim Čenaj je kazao da se pekara „Arena 2“ i do sada, učestvovanjem u raznim humanitarnim akcijama, trudila da iznađe način da pomogne ljudima u nevolji i da mu je izuzetno drago što ovaj put može da pomogne deci i onima koji o njima vode brigu.

- Potpisani ugovor ćemo ispoštovati do kraja i na taj način pomoći zajednici u kojoj živimo i radimo i u kojoj odrastaju naša deca – istakao je Čenaj.

Dragana Vučković je ukazala na značaj ove pomoći, prvenstveno zbog toga što obroci za decu u razvoju moraju da budu kvalitetni.

- U ime đaka i njihovih porodica zahvalni smo na ovoj donaciji. Radujemo se da se ponovo u našem gradu pojavila osoba sa velikim srcem koja razume koliko nam je ova pomoć potrebna – naglasila je Dragana Vučković.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop