Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Poštovati ugovorom preuzete obaveze

11.02.2015.

Povodom napisa u medijima da je kompanija „Vojput“ podnela Privrednom sudu u Subotici tužbu protiv lokalne samouprave zbog neispunjenih finansijskih obaveza za novembar prošle godine u visini od „blizu 36 miliona dinara“ koje, kako se navodi, „Vojput“ potražuje od Grada na ime do sada obavljenih radova na uređenju i izgradnji atarskih puteva, u cilju objektivnog i istinitog informisanja javnosti ukazaćemo na niz važnih činjenica koje u tim napisima nisu navedene.

8609_1.jpg 

Nakon otvorenog postupka javne nabavke, grad Subotica i kompanija „Vojput“ su, 28. oktobra 2014. godine, zaključili Ugovor o izvođenju radova na uređenju atarskih puteva na teritoriji grada Subotice. Ugovorena vrednost radova bila je 88.650.000 dinara.

U Gradsku upravu je, 11. decembra 2014. godine, od strane „Vojputa“ stigla Prva (I) privremena situacija na iznos od 27.818.000 dinara koju su potpisali odgovorno lice kompanije „Vojput“, u ime izvođača radova, i Nadzorni organ. Ovu I privremenu situaciju trebalo je, u ime investitora, da potpiše i gradonačelnik grada Subotice, međutim, on to nije učinio zbog velikog broja primedbi predstavnika mesnih zajednica na čijoj teritoriji su izvedeni radovi, pristiglih u periodu od početka izvođenja radova do dostavljanja I privremene situacije na, pre svega, kvalitet izvedenih radova i prioritetne trase.

U Gradskoj upravi je, na inicijativu gradonačelnika, formirana tročlana Radna grupa čiji je zadatak bio da utvrdi faktičko stanje na izvedenim radovima. Radna grupa je utvrdila da je urađeno ravnanje terena, da je mestimično izvršeno posipanje raznim mešanim materijalom i da se iz I privremene situacije ne vidi koji su radovi izvedeni, a potom predložila gradonačelniku da se od strane Nadzornog organa dostave obračunski listovi građevinskih knjiga kako bi se konstatovao obim izvedenih radova.

Traženi izveštaj koji je, inače, trebalo da bude sastavni deo I privremene situacije, Nadzorni organ je Gradskoj upravi dostavio 24. decembra 2014. godine. Uvidom predstavnika Gradske uprave u priloženu dokumentaciju, utvrđena je neusaglašenost između situiranih radova i građevinske knjige sa faktičkim stanjem na terenu.

Nakon konstatovane neusaglašenosti, gradonačelnik je angažovao sudskog veštaka za ispitivanje kvaliteta izvedenih radova koji je, 21. januara 2015. godine, dostavio izveštaj u kome se, između ostalog, konstatuju i potvrđuju već uočene neusaglašenosti između situiranih radova i građevinske knjige sa faktičkim stanjem na terenu.

Predstavnici lokalne samouprave razgovarali su u ponedeljak, 9. februara 2015. godine, sa predstavnicima izvođača radova i Nadzornog organa. Tokom tog susreta izražena je spremnost da grad Subotica izvođaču radova isplati sredstva za radove koji su izvedeni kvalitetno, poput ulice Rade Končara, u Bajmoku, a da se za izvedene radove na ostalim atarskim putevima uradi analiza cene ugrađenog materijala koji se razlikuje od materijala koji je definisan Ugovorom.

Grad Subotica će, u interesu građana, i dalje raditi na realizaciji plana uređenja atarskih puteva. Namera lokalne samouprave je da, bez obzira kako će se spor odvijati, i ubuduće sarađuje sa kompanijom „Vojput“, ali pod uslovom da se strogo poštuju ugovorom preuzete obaveze.
                                                                                                Kabinet gradonačelnika

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop