Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Potpisan Kolektivni ugovor za Dom zdravlja

19.02.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, direktor Doma zdravlja Subotica dr Mila Dujmić Bogdanović,  predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije - Organizacija sindikata Dom zdravlja Subotica, dr Miloš Marković, predsednik Sindikata „Nezavisnost“ - Dom zdravlja Subotica, Ksenija Vujković Lamić, i predsednik Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije - Osnovna organizacija Dom zdravlja Subotica, Žolt Sendi, zaključili su danas, u Zelenoj sali Gradske kuće, Kolektivni ugovor za Dom zdravlja Subotica.

 8702_1.jpg

Ovim Kolektivnim ugovorom kod poslodavca - Doma zdravlja Subotica – uređuju se prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih iz radnog odnosa i po osnovu rada, međusobni odnosi učesnika Kolektivnog ugovora, postupak izmena i dopuna Kolektivnog ugovora i druga pitanja od značaja za zaposlene i poslodavca.

Pored prava i obaveza utvrđenih ovim Kolektivnim ugovorom, zaposleni kod poslodavca imaju sva prava i obaveze utvrđene Zakonom o radu, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, drugim zakonskim i podzakonskim aktima i ugovorom o radu. Odredbe Kolektivnog ugovora neposredno se  primenjuju na sve zaposlene kod poslodavca.

Mila Bogdanović Dujmić je, nakon potpisivanja Ugovora, izjavila da joj je drago što je potpisan Kolektivni ugovor između grada Subotice, kao osnivača, reprezentativnih sindikata i Doma zdravlja (poslodavac), i da veruje da je na taj način omogućeno svim zaposlenima da nastave dalji uspešan rad u Domu zdravlja, u saradnji sa osnivačem, gradom Suboticom.

Uz podsećanje da je 30. januara 2015. godine između Grada i Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Saveza samostalnih sindikata grada Subotice zaključen Poseban kolektivni ugovor za javna i javno komunalna preduzeća grada Subotice, gradonačelnik Maglai je izrazio zadovoljstvo što je zaključen i Kolektivni ugovor za Dom zdravlja Subotica.

- Kolektivni ugovor je sigurnost za sve zaposlene u našem osnovnom sistemu zdravstvene zaštite. Drago mi je da je ovo drugi kolektivni ugovor koji potpisujemo u poslednjih dvadesetak dana i što na taj način stavljamo na svoje mesto sve ono što u ranijem periodu nije bilo rešeno. Imamo jednu sigurnost, i od stane zaposlenih, i od strane poslodavaca, kada je reč o preuzetim pravima i obavezama – naglasio je, između ostalog, gradonačelnik Maglai.

Kolektivni ugovor je zaključen na vreme od tri godine.
Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop