Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Subotica na 37. Međunarodnom sajmu turizma

19.02.2015.

U Beogradu je danas otvoren 37. Međunarodni sajam turizma na kome će se predstaviti oko 1.100 izlagača iz 50 zemalja. Smotra turizma održava se pod sloganom „Iskoristi trenutak” i trajaće do 22. februara. Ovogodišnji partner sajma je Abu Dabi. Uz Sajam turizma, održavaju se još tri manifestacije - Sajam opreme, hotelijerstva i ugostiteljstva, Sajam vina i Sajam suvenira.

 8703_1.jpg

U prisustvu mnogobrojnih domaćih i inostranih zvaničnika i diplomatskih predstavnika, ovu prestižnu manifestaciju otvorio je Aleksandar Vučić, premijer Srbije, koji je rekao da je pred srpskim turizmom velika budućnost, ali da Srbiju na tom putu čeka još mnogo posla.

– Srbija nema more, ali ga nemaju ni Austrija i Švajcarska. Srbija ima najlepše reke, planine i banje, a marljivim radom možemo da privučemo turiste iz celog sveta. Narednih godina očekuje nas obnavljanje putne i železničke mreže, kao i privatizacija i modernizacija velikog broja banja. Zahvaljujem se i Abu Dabiju što je partner beogradskog sajma. I nadam se da će se sve više Beograđana viđati u Abu Dabiju, a i građana tog emirata u Srbiji, kako bi uživali u lepotama zemlje i gostoprimstvu našeg naroda – naglasio je premijer Vučić.

Na tradicionalnoj 37. smotri turizma Suboticu i Palić predstavljaju Turistička organizacija grada Subotice, Kongresni hotel „Galerija”, „Park Palić“, Vinarija „Zvonko Bogdan”, hoteli „Patrija” i „Prezident“, Hotel „Vila Majur”, Ergela Kelebija, „Elit Palić”, Kapetanski rit Palić i hotel „Palić rizort”.

Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam je, obraćajući se novinarima, rekao da je Međunarodni sajam turizma u Beogradu najbolja prilika za promociju turističke ponude Subotice i da očekuje da će naš grad u 2015. godini, u odnosu na prošlu godinu, ostvariti rast u oblasti turizma.

 8703_2.jpg

- Tokom 2012. ostvarili smo 98.000 noćenja, u 2013. godini 124.000, a u 2014. godini 135.000 noćenja. To nam govori da naša тuristička organizacija na pravi način promoviše Suboticu i Palić kao povoljne turističke destinacije – istakao je Vjekoslav Ostrogonac.

Direktor Turističke organizacije grada Subotice, Ivana Anđelković, je rekla da Turistička organizacija grada Subotice tradicionalno učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu i da se ove godine Subotica i Palić, kao turističke destinacije, predstavljaju na jedan moderniji, savremeniji način.

- Na našem štandu može se videti novo vizuelno rešenje kako ćemo predstavljati destinaciju, a uradili smo i novi set promotivnog materijala sa, takođe, novim vizuelnim identitetom. Ove godine smo se potrudili da sve posetioce Sajma animiramo uz pomoć jedne mobilne aplikacije kojom smo, zahvaljujući saradnji sa Vinarijom ’Zvonko Bogdan', posetiocima omogućili da se slikaju sa Zvonkom Bogdanom, iako on nije prisutan na samom štandu – kazala je Ivana Anđelković.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop