Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održana 28. sednica Skupštine grada

02.03.2015.

Na 28. sednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, usvojeno je 37 tačaka dnevnog reda. Odbornici su, između ostalog, doneli Odluku o donošenju Plana detaljne regulacije za deo obalnog pojasa Palićkog jezera (istočna obala) na Paliću, Odluku o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije Konsolidovanog završnog računa grada Subotice za 2014. godinu, Odluku o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2015. godinu za grad Suboticu i Odluku o usvajanju Sporazuma o decentralizovanoj saradnji između grada Bresta u Republici Belorusiji i grada Subotice u Republici Srbiji.

 8830_1.jpg

Odbornici su doneli i Rešenje o davanju saglasnosti na zaključivanje Sporazuma o upravljanju i korišćenju zgrade Sinagoge u Subotici  između grada Subotice, Jevrejske opštine Subotica i Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine. Sadržina Rešenja o davanju saglasnosti ogleda se u tome da će Sinagoga u Subotici nakon njene potpune rekonstrukcije postati takav objekat pod zaštitom koji će ponovo biti u funkciji, odnosno koji će se koristiti na održiv način i o čijem održavanju i funkcionisanju će se starati njegov vlasnik, grad Subotica.

Objekat i dalje zadržava sakralnu funkciju i kao mesto za molitvu i održavanje verskih obreda koristiće ga Jevrejska opština Subotica, dok Fondacija „Subotička Sinagoga“ utvrđuje i usklađuje kulturne i religijske sadržaje i organizuje i održava izložbu o kulturno-istorijskom nasleđu subotičkih i vojvođanskih Jevreja.

Kulturne i kulturno-umetničke manifestacije koje će se održati u javnim prostorijama spomenika kulture izgrađene u stilu mađarske varijante secesije će koordinisati i nadzirati i Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine koji – kao korisnik finansijske pomoći od 500 miliona forinti odobrene od strane Vlade Mađarske za kompletnu rekonstrukciju unutrašnjosti subotičke sinagoge – ovo pravo može koristiti na neodređeno vreme, a najmanje 99 godina, bez naknade.

Korišćenje objekta u turističke svrhe će koordinisati i nadzirati grad Subotica u konsultaciji sa Nacionalnim savetom mađarske nacionalne manjine.

Skupština je donela rešenja o imenovanju direktora JKP „Dimničar“ i JP „Palić-Ludaš“. Direktor „Dimničara“ u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Predrag Mastilović, diplomirani ekonomista, а Javnog preduzeća „Palić-Ludaš“ doktor veterine Ferenc Marton. Za vršioca dužnosti direktora Zavoda za urbanizam imenovana je Timea Tripolski, diplomirani ekonomista.

Usvojena su i rešenja o imenovanju direktora Apoteke Subotica i direktora Dečjeg pozorišta Subotica. Za direktora Apoteke, na mandatni period od četiri godine, imenovana je Violeta Sloboda, diplomirani farmaceut, a za direktora Dečjeg pozorišta, takođe na mandatni period od četiri godine, Marta Aroksalaši Stamenković, diplomirani glumac.

Skupština grada dala je i saglasnost na programe poslovanja 15 javnih i javno komunalnih preduzeća i dva društva sa ograničenom odgovornošću.

Odbornici nisu doneli Odluku o oglašavanju ništavom Odluke o ustupanju na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini institucijama, crkvama i verskim zajednicama, a sa dnevnog reda skinute su dve tačke: donošenje Rešenja o  imenovanju direktora JKP „Suboticagas“ i donošenje Rešenja o  imenovanju direktora JKP „Subotička toplana”. Obe tačke povučene su na predlog predlagača, odborničke grupe SPS–PUPS–JS.


Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop