Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Nagrađeni najbolji matematičari

05.03.2015.

U prepunoj Velikoj većnici Gradske kuće danas su uručene diplome i prizanja najboljim mladim matematičarima koji su se nadmetali u prvom ciklusu gradskog takmičenja iz matematike za učenike osnovnih škola, na kome je učestvovalo 370 učenika od trećeg do osmog razreda. Društvo matematičara Subotice uz podršku lokalne samouprave nagradilo je 170 osnovaca koji su izborili plasman na Okružno takmičenje koje će biti održano 28. marta u subotičkoj Osnovnoj školi „Kizur Ištvan“, a nagrađeno je i više od 30 srednjoškolaca.

8850_1.jpg

Zadaci su bili teški, a mladi subotički matematičari uspešni. U svakoj kategoriji osvojene su i prve nagrade: u trećem razredu - šest prvih nagrada, u četvrtom razredu tri, u petom dve, a od šestog do osmog razreda po jedna prva nagrada. U kategoriji osmih razreda izuzetan rezultat – 100 osvojenih bodova – ostvarila je  Minja Vuković, učenica OŠ „Miloš Crnjanski“.

Za srednjoškolce je završeno i državno takmičenje, na kojem su Subotičani osvojili dva druga i jedno treće mesto. Najboljima od najboljih danas su uručene i poklon knjige.

Nagrade su uručili gradonačelnik Subotice Jene Maglai, član Gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja Blaško Stantić, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Magda Fehervari, predsednik Društva matematičara Subotice Nebojša Gvozdenović, predsednik Takmičarske komisije za mlade matematičare Ljubica Kiselički i Ivan Bajić, v.d. direktora Tehničke škole „Ivan Sarić“.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop