Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Potpisan Kolektivni ugovor Apoteke Subotica

23.03.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, predsednik reprezentativnog sindikata – Organizacija Sindikata Apoteke Subotica – Žužana Grubešić i direktor Apoteke Subotica Violeta Sloboda zaključili su danas, u Gradskoj kući, Kolektivni ugovor Apoteke Subotica.

8915_1.jpg 

Ovim Kolektivnim ugovorom kod poslodavca Apoteke Subotica uređuju se prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih iz radnog odnosa i po osnovu rada, međusobni odnosi učesnika Kolektivnog ugovora, postupak izmena i dopuna Kolektivnog ugovora i druga pitanja od značaja za zaposlene i poslodavca.

Pored prava i obaveza utvrđenih ovim Kolektivnim ugovorom, zaposleni kod poslodavca imaju sva prava i obaveze utvrđene Zakonom o radu, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, drugim zakonskim i podzakonskim aktima i ugovorom o radu. Odredbe Kolektivnog ugovora neposredno se  primenjuju na sve zaposlene kod poslodavca.

Violeta Sloboda je, tim povodom, istakla da joj je drago što je potpisan Kolektivni ugovor između grada Subotice, kao osnivača, reprezentativnog sindikata i Apoteke Subotica (poslodavac), i dodala da to predstavlja nastavak jedne vrlo uspešne saradnje koja se zasniva na izuzetnoj profesionalnosti i razumevanju.

Uz podsećanje da su nedavno potpisani Poseban kolektivni ugovor za javna i javno komunalna preduzeća grada Subotice i Kolektivni ugovor za Dom zdravlja, gradonačelnik Maglai je izrazio zadovoljstvo što je potpisan i Kolektivni ugovor Apoteke Subotica.

- Mislim da smo, ovim ugovorima, kod javnih i javno komunalnih preduzeća i ustanova čiji smo osnivač definisali radnopravne obaveze zaposlenih i obaveze lokalne samouprave prema zaposlenima. To, kada je reč o preuzetim pravima i obavezama, stvara stabilnost za funkcionisanje firme i sigurnost za sve zaposlene. Na ovaj način stavljamo na svoje mesto i sve ono što, u smislu potpisivanja kolektivnih ugovora sa brojnim ustanovama, u ranijem periodu nije postojalo. Ostaje nam još samo da se sa Predškolskom ustanovom ‘Naša radost’ potpiše Poseban kolektivni ugovor, s obzirom na to da sa javnim ustanovama u kulturi imamo Opšti kolektivni ugovor koji reguliše tu oblast – naglasio je gradonačelnik Maglai.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop