Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Zaključen ugovor o izgradnji magistralnih vodovoda

23.03.2015.

Direktorka Javnog komunalnog preduzeća (JKP) „Vodovod i kanalizacija” (ViK) Valerija Tot Godo i predstavnik Građevinskog preduzeća „Graditelj NS“ iz Novog Sada, Ilija Kalaba, danas su, u Medija-centru Gradske kuće, u okviru „Projekta za unapređenje vodnih sistema grada Subotice“, zaključili Ugovor o izgradnji Glavnog magistralnog voda povez Istok – Zapad i magistralnog vodovoda u Lošinjskoj ulici (SWUP II). Radovi će početi u junu, trajaće, okvirno, godinu dana i koštaće oko 796.000 evra. Potpisivanju Ugovora prisustvovali su gradonačelnik Subotice Jene Maglai i zamenik direktora JKP ViK Čaba Šanta.

 8916_1.jpg

Gradonačelnik Maglai je, tim povodom, istakao da je reč o infrastrukturnom ulaganju koje je od izuzetnog značaja za grad Suboticu, i dodao da je u odnosu na projektovane cene i vrednosti koje su bile date u projektnoj dokumentaciji Grad uštedeo oko dva miliona evra.

- Ova investicija je, prema planiranim sredstvima iz Ugovora sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) trebalo da košta 1.300.000 evra. Nakon  sprovođenja postupka javne nabavke izabran je najpovoljniji ponuđač po ceni od 796.000 evra, što je manje za oko 500.000 evra od planiranih sredstava. Poznato vam je da smo na kolektorskoj mreži uštedeli skoro 1,5 miliona evra od sredstava koja smo dobili od EBRD, tako da smo, sa ovim sredstvima, već uštedeli oko dva miliona evra u odnosu na projektovane cene i vrednosti koje su bile date u projektnoj dokumentaciji – rekao je Jene Maglai.

Valerija Tot Godo je najavila da će radovi na realizaciji ovog projekta krenuti početkom juna i da će, okvirno, trajati godinu dana. Ona je kazala da u skladu sa generalnim urbanističkim planovima i proširenjem urbanih gradskih zona stanovanja i privređivanja, JKP ViK ima odgovornu ulogu, uz obezbeđenje uslova od strane osnivača – grada Subotice, da upravlja i organizuje jedinstveni sistem vodosnabdevanja za Suboticu – Kelebiju – Veliki Radanovac i Palić.

- Realizacijom ovog projekta obezbediće se sigurniji, ujednačeniji pritisci vode u celokupnom distributivnom sistemu, kao i uslovi za proširenje distributivne mreže prema perifernim delovima grada. Obezbediće se i snabdevanje svih potrošača sa prerađenom vodom, povezivanjem dva centralna gradska kompleksa: Vodozahvata I i Vodozahvata II, koji će se realizovati izgradnjom Centralnog kompleksa Vodozahvat II (SWUP III). Potrošnja energije će biti racionalnija, a gubici, koji su trenutno oko 20 odsto, manji, pogotovo u letnjim špicevima potrošnje – naglasila je Valerija Tot Godo.

8916_2.jpg 

Povez Istočnog i Zapadnog magistralnog vodovoda obuhvatiće izgradnju 3.900 metara magistralnog voda i 980 metara priključnih vodova po sledećim deonicama: od ulice Otmara Majera od ulice Mačvanske do ulice Dušana Krnjajskog; Pačirski put od ulice Otmara Majera do Izvorske ulice, Izvorska, Pazinska, Bajnatska ulica do Senćanskog puta; Senćanski put do ulice Lošinjske, gde se veže sa Magistralnim vodovodom u ovoj ulici.

Magistralni vodovod u Lošinjskoj ulici obuhvatiće izgradnju 1.100 metara magistralnog i 530 metara priključnih vodovoda: ulica Đorđa Natoševića od ulice Prvog ustanka prema ulici Lošinjskoj; u ulici Lošinjskoj od ulice Đorđa Natoševića do Senćanskog puta, gde se veže sa povezom Istočnog i Zapadnog magistralnog vodovoda.

Započeti radovi na Kolekltoru VII , koji se realizuju u okviru prethodnog Ugovora o izgradnji, potpisanog 24. septembra 2014. godine, za I segment (SWUP I) ukupnog Projekta, privremeno su zaustavljeni zbog izmeštanja instalacija Elektrodistribucije i Rasvete, koji se nalaze na planiranoj trasi izgradnje. Nastavak radova očekuje se do kraja marta, a završetak radova do kraja jula 2015. godine.

Početak radova na Centralnom magistralnom vodovodu očekuje se početkom aprila, a završetak do kraja decembra 2015. godine. Radovi na Kolektoru II će započeti krajem aprila ove godine, a završetak se očekuje do kraja novembra 2016. godine.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop