Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Najavljen početak izgradnje Regionalne deponije

25.03.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai sa saradnicima razgovarao je danas, u Gradskoj kući,  sa državnim sekretarom u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Stanom Božović. Centralna tema sastanka odnosila se na projekat „Izgradnja regionalnog sistema za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom za grad Suboticu i opštine Bačka Topola, Senta, Kanjiža, Čoka, Mali Iđoš i Novi Kneževac”. Sa izgradnjom Regionalne deponije, kako je rečeno nakon sastanka, trebalo bi da se krene u junu ove godine, a rok za završetak radova je 28. januar 2017. godine. Za izvođača radova izabrana je italijanska kompanija koja će za podizvođače angažovati domaće građevinske firme.

8922_1.jpg

Stana Božović je izjavila da je Evropska unija za realizaciju ovog projekta obezbedila 21 milion evra, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine 3,2 miliona evra, dok bi lokalne samouprave trebalo da obezbede oko 980.000 evra.

- Projekat se odnosi na rešavanje problema čvrstog komunalnog otpada za grad Suboticu i još šest opština, kao i na životnu sredinu i zdravlje građana. Osim toga, u pitanju je i 280.000 ljudi koji žive na ovoj teritoriji. Ovim neće biti rešeno samo pitanje deponija, već celog sistema regionalnog centra po svim standardima Evropske unije - istakla je Stana Božović, i dodala da je ovaj projekat od strateškog značaja ne samo za subotičku regiju već i za državu Srbiju.   

Uz izražavanje zadovoljstva što su danas u Subotici državni sekretar Stana Božović i direktor direktorata za životnu sredinu u Delegaciji EU u Srbiji Ričard Maša, gradonačelnik Maglai je rekao da je važno da lokalna samouprava može da računa na partnerski odnos sa Ministarstvom  poljoprivrede i zaštite životne sredine, prvenstveno u oblasti zaštite životne sredine.

- To nam je posebno značajno za realizaciju projekata vezanih za Palićko i Ludaško jezero. Isto tako, bitno nam je da nas Delegacija Evropske unije i dalje u punoj meri podržava oko izgradnje Regionalne deponije. Nama ostaje da odgovorno i stručno pristupimo realizaciji ovih projekata, jer postoje svi preduslovi da se oni uspešno sprovedu – naglasio je gradonačelnik Maglai.

Projekat izgradnje regionalnog sistema za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom za grad Suboticu i još šest lokalnih samouprava će obezbediti izgradnju Regionalne deponije, transfer stanice, reciklažnih dvorišta, infrastrukturu za kompostiranje, sekundarnu selekciju otpada, nabavku potrebne opreme za primarnu selekciju, sakupljanje i transport otpada.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop