Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Sredstva Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda odobrena za 205 lica

25.03.2015.

- Na poslednji konkurs Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda grada Subotice, raspisan 28. februara 2014. godine, za formiranje rang-liste za dodelu sredstava, u konkursnom roku zaprimljeno je 39 prijava za dodelu sredstava za obezbeđenje učešća za bankarski stambeni kredit i pet prijava za dodelu sredstava za obezbeđenje učešća za bankarski kredit za poboljšanje uslova stanovanja, izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare predsednica Upravnog odbora Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda grada Subotice mr Helena Suljić.

8923_1.jpg 

Na osnovu toga, dodala je, Komisija za stambene odnose grada Subotice je 12. maja 2014. godine sačinila predlog rang-liste za dodelu sredstava za obezbeđenje učešća za bankarski stambeni kredit i za kredit u cilju poboljšanje uslova stanovanja.

- Rang-lista za dodelu sredstava važi godinu dana, odnosno do 7. juna 2015. godine, do kada Upravni odbor Fonda može, ukoliko ima obezbeđenih sredstava, da vrši dodelu sredstava prema redosledu sa liste, a pokrenuta je inicijativa da taj rok bude produžen i do kraja ove godine. U 2014. godini bilo je pet podela sredstava u ukupnom iznosu od 161.500 evra za 21 osobu, od toga 16 je dobilo 143.000 evra za stambene kredite, a pet osoba za poboljšanje uslova stanovanja u ukupnom iznosu od 18.500 evra – navela je Helena Suljić.

Ona je kazala da je Upravni odbor Fonda, na trećoj sednici održanoj 24. marta 2014. godine doneo odluku da se inicira izmena osnivačkog akta, odnosno da se, između ostalog, izmeni naziv Fonda i da on ponovo glasi Stambeno-kreditni pronatalitetni fond Grada Subotice, da se brišu odredbe koje su predvidele da Fond  pruža finansijsku pomoć korisnicima kredita koji usled nastale nezaposlenosti ne mogu da plaćaju anuitete kredita, da se broj poslovnih banaka poveća sa dve na tri i da se kod utvrđivanja povlastica prilikom vraćanja sredstava, omogući da korisnici sredstava koji imaju dvoje dece vraćaju samo 75 odsto sredstava odobrenih od Fonda.

- Inicirano je, takođe, da se kod bodovanja i rangiranja podnosilaca prijave izmeni princip kod bodovanja i rangiranja kada više podnosilaca prijave ima isti broj dece. Predloženo je da u tom slučaju prednost imaju oni čija deca su mlađa zato što kod roditelja sa mlađom decom postoji mnogo veća verovatnoća da nakon rešavanja stambenog pitanja uz pomoć sredstava Fonda povećaju broj članova porodice, odnosno da doprinesu ostvarenju svrhe osnivanja i postojanja Fonda, a to je pronatalitetni cilj – naglasila je Helena Suljić.

Ove inicijative, istakla je, Skupština grada Subotice usvojila je na 21. sednici, održanoj 16. juna 2014. godine, i 25. sednici, održanoj 30. oktobra 2014. godine, kada su donete Odluke o izmena i dopunama Odluke o osnivanju Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda grada Subotice.

Stambeno-kreditni pronatalitetni fond grada Subotice osnovan je u novembru 2005. godine sa ciljem podsticanja nataliteta. Radi ostvarivanja ovog cilja Fond je do sada sproveo četiri konkursa koji su raspisani 2006, 2007, 2008 i 2010. godine, po kojima je dodelio sredstva u iznosu od 1.858.269,38 evra koje je dobilo 205 lica. Ove godine prema rang-listama u planu je dodela još 17 miliona dinara.
            

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop