Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Infrastrukturno opremanje Gradskog stadiona

30.03.2015.

- U 2014. i 2015. godini ukupna ulaganja u Gradski stadion će iznositi oko 100 miliona dinara. U ovom trenutku, na pomoćnom terenu sa šljakom počeli su radovi na postavljanju terena sa veštačkom travom. Kompanija ’SMB gradnja’ donirala je izvođenje pripremnih i zemljanih radova, kao i radove na izradi drenažnog sistema, u vrednosti od više od šest miliona dinara. Fudbalski savez Srbije obezbedio je sredstva u iznosu od 100.000 evra za sređivanje podloge za veštačku travu i donirao veštačku travu površine 7.000 kvadratnih metara, s tim da će se deo tih sredstava iskoristiti i za kupovinu novih 1.200 stolica koje će se postaviti na zapadnoj tribini Gradskog stadiona gde je već pripremljen beton. Teren sa veštačkom travom će imati sertifikat FIFA i garanciju od osam godina -  istakao je, na današnjoj pres-konferenciji upriličenoj na temu infrastrukturnog opremanja Gradskog stadiona, Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zaduže za sport, omladinu i turizam.

8937_1.jpg 

Direktor JKP „Stadion” Robert Tot je rekao da se po završetku izgradnje terena sa veštačkom travom počinje sa montažom reflektora na Gradskom stadionu.

– Stigli su projekti za postavljanje stubova za reflektore na Gradskom stadionu, a uskoro raspisujemo tender za izvođača kako bi građevinski i drugi radovi mogli što pre da počnu. Vrednost projektovanih radova je 21 milion dinara, a elektro-radova 14 miliona dinara, što ukupno iznosi 35 miliona dinara i ta sredstva će u celosti obezbediti grad Subotica. Stubovi su rešetkasti, od pocinkovanog čelika, visine su 40 metara i na njih se, po stubu, kači oko 50 reflektora. Osnova stuba je 2,5 puta 2,5 metara. Projektom za osvetljenje Gradskog stadiona predviđena je ugradnja 182 reflektora snage 2 kW, što znači da će ukupna instalisana snaga sa gubicima iznositi oko 388 kW. Uspeli smo da nađemo rešenje da se svi radovi oko stubova i reflektora izvode sa spoljne strane stadiona, kako se sa velikim mašinama ne bi ulazilo  na tartan stazu. Montaža stubova će biti takva da će se isecati deo tribina u ćoškovima koji, praktično, nisu upotrebljivi – naglasio je Robert Tot.

8937_2.jpg

Tokom prošle godine, u Gradski stadion je uloženo ukupno 4,5 miliona dinara,  od kojih je grad obezbedio 1,3 miliona dinara, a JKP „Stadion” 3,2 miliona dinara, kazao je on, i dodao da je ove godine predviđeno ulaganje u iznosu od šest miliona dinara (tri miliona dinara subvencija grada, tri miliona dinara JKP „Stadion”) i da je JKP „Stadion” u prvom kvartalu 2015. godine u opremanje Gradskog stadiona uložio oko milion dinara.

- Sređujemo i ostale objekte u okviru Gradskog stadiona. Svlačionice su, prošle godine, renovirane kod atletičara i ŽFK ’Spartak’, kao i jedna svlačionica kod FK ’Spartak’. U pločice i ugrađeni materijal uloženo je oko 200.000 dinara, a sve radove su izvodili radnici JKP ’Stadion’. Postavili smo automatski zalivni sistem na glavnom terenu, a usput smo, koliko je to bilo moguće, očistili drenažni sistem. Nedavno smo kupili brzorastuću travu i đubrio u vrednosti od 300.000 dinara i verujem da će već posle utakmice između Spartaka i Vojvodine glavni teren izgledati sasvim drugačije. Kupili smo i mašinu za farbanje linija, tako da ćemo sada umesto kreča koristiti farbu za travu – naveo je Robert Tot.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop