Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Podrška uspešnim proizvođačima

14.04.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai obišao je, u Gornjem Tavankutu, farmu „Benčik”. Na ovoj dobro opremljenoj farmi sa modernim izmuzištem, gde se trenutno gaji oko 200 grla goveda, od čega je 78 krava muzara rase simental, vodi se računa o gotovo svakom segmentu, što rezultira dnevnom proizvodnjom oko 1.100 litara mleka ekstra kvaliteta koje vlasnik farme Pere Benčik i njegova supruga Vesna Benčik predaju kompaniji „Imlek”.

8967_1.jpg

Pere Benčik je, nakon obilaska farme, istakao da je poslednjih godina bilo puno problema u stočarstvu, da je farma porodice Benčik uspela da prebrodi sve poteškoće i da im već odavno nedostaje kvalitetan pristupni put sa čvrstom podlogom u dužini od 1.300 metara, od farme „Benčik” do prvog asfaltnog puta u Gornjem Tavankutu.

Ta deonica puta, rekao je, pola godine je u blatu, a pola godine zavejana peskom, što vozačima teških kamiona cisterni kojima se odvozi mleko sa farme, članovima njegove porodice i angažovanim radnicima na farmi, kao i brojnim stanovnicima Donjeg i Gornjeg Tavankuta, posebno naprednim voćarima, zadaje velike probleme.   

Lokalna samouprava će, u skladu sa mogućnostima, nastojati da uspešne proizvođače podržava da budu još uspešniji, naglasio je gradonačelnik Maglai, i najavio da će ovih dana pokrenuti inicijativu da grad Subotica i kompanija „Imlek” zajednički reše taj višegodišnji problem porodice Benčik i meštana Donjeg i Gornjeg Tavankuta, vezan za izgradnju kvalitetne saobraćajnice u dužini od 1.300 metara.

Zahvaljujući se gradonačelniku na poseti, Vesna Benčik je kazala da ni ona ni njen suprug Pere neće insistirati na tome da njihova dva sina – Ivan,  student prve godine sociologije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, i Hrvoje, učenik drugog razreda Gimnazije „Svetozar Marković“ u Subotici – krenu stopama svojih roditelja i da će njihov lični izbor biti da li će nastaviti porodičnu tradiciju.

Gradonačelnik Maglai je, na salašu u naselju Skenderovo, posetio penzionera Mirka Skenderovića i njegovu porodicu. Tokom srdačnog susreta razgovaralo se o više tema, između ostalog i o aktivnostima Konjičkog kluba „Bačka“ čiji je predsednik upravo Mirko Skenderović. Gradonačelnik je rekao da postoji mogućnost da lokalna samouprava podrži neke od najvažnijih manifestacija koje će se, u organizaciji Konjičkog kluba „Bačka“, u 2015. godini održati na subotičkom hipodromu.Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop