Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održana 29. sednica Skupštine grada

23.04.2015.

U Velikoj većnici Gradske kuće danas je održana 29. sednica Skupštine grada na kojoj su usvojene 23 tačke dnevnog reda. Donete su odluke u vezi sa više planova detaljne regulacije, između ostalog, Odluka o izradi izmene Plana detaljne regulacije za kompleks Regionalne deponije u Bikovu, Odluka o izradi izmene Plana detaljne regulacije za sanaciju i rekultivaciju gradske deponije i izgradnju postrojenja za upravljanje otpadom u Subotici na lokaciji MZ „Aleksandrovo“, Odluka o izmenama i dopunama Odluke o izradi planova generalne regulacije  na građevinskom području utvrđenom Generalnim planom Subotica-Palić do 2020. godine i Odluka o donošenju Plana generalne regulacije za naselje Hajdukovo.

 8991_1.jpg

Skupština je usvojila Odluke o donošenju Akcionog plana razvoja organske proizvodnje na teritoriji grada Subotice, Odluku o auto-taksi prevozu,  Odluku o  javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji grada Subotice, Odluku o izmenama i dopunama Odluke o davanju u zakup poslovnih prostora  grada Subotice i Rešenje o izmenama i dopunama Rešenja o visini zakupnine za poslovne prostore na kojima je nosilac prava korišćenja ili prava javne svojine grad Subotica.

Doneta je i Odluka o izmeni Odluke o utvrđivanju kriterijuma za otuđenje odnosno davanje u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini, Odluka o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji grada Subotice, Zaključak o usvajanju Godišnjeg izveštaja Gradskog štaba za vanredne situacije za 2014. godinu i Zaključak o usvajanju Godišnjeg plana rada Gradskog štaba za vanredne situacije za 2015. godinu.

Usvojena je i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o ustanovljavanju zvanja Počasni građanin, priznanja Pro urbe i priznanja „Dr Ferenc Bodrogvari”, koja predviđa da se umesto dve proglašava jedna ličnost za Počasnog građanina, a da se, umesto šest, dodele tri priznanja Pro urbe. Doneto je i Rešenje o imenovanju sastava Komisije za dodelu zvanja i priznanja.

Na današnjoj sednici Skupštine grada za direktora Zavičajne galerije Doktor Vinko Perčić imenovan je Spartak Dulić koji je i do sada bio na toj funkciji. Skupština je donela i odluku o uspostavljanju saradnje između Subotice i beloruskog grada Bresta.

Odbornici Dušan Stipanović, Nataša Murić, Predrag Bobić i Siniša Skenderović istupili su iz odborničke grupe SPS-PUPS i formirali odborničku grupu Pokret socijalista Subotica. Odbornik Svetlana Stipanović istupila je iz odborničke grupe SNS i priključila se odborničkoj grupi Pokret socijalista Subotica.

Odborničkoj grupi SPS-PUPS pristupili su odbornici Zoltan Terek, Vesna Berta i Darko Antelj. Predsednik odborničke grupe je Tamara Zagorac, a zamenik predsednika Branko Pokornić.

Zasedanje je obeležio i incident čiji je glavni akter bio odbornik Silard Almaši. On je protestovao jer u skupštinskom materijalu 16. tačka dnevnog reda koja se odnosila na donošenje odluke o usvajanju Strategije razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja grada Subotice za period 2014-2020. godine nije prevedena na mađarski jezik. Ova tačka je povučena sa dnevnog reda , a odbornik Almaši je udaljen iz Velike većnice jer nije hteo da napusti govornicu. Nakon incidenta, sednica je nastavljena i na njoj su usvojene sve tačke dnevnog reda.


Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop