Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Subotici povelja „Lider održivog razvoja“

21.04.2015.

Centralno-evropski forum za razvoj (CEDEF) održao je danas u Zrenjaninu treću Konvenciju u okviru godišnjeg CEDEF Programa za gradove i opštine Srbije – „Lideri održivog razvoja 2015“, na kojoj je, između ostalog, predstavnicima 16 lokalnih samouprava uručena povelja „Lider održivog razvoja“, kao potvrda za ostvarenje izuzetnih rezultata u oblasti održivog „zelenog“ razvoja, odnosno razvoja i primene obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, upravljanja otpadom i vodama na svojoj teritoriji. Među dobitnicima povelje „Lider održivog razvoja“ našao se i grad Subotica, a priznanje je primio gradonačelnika Jene Maglai.

 8993_1.jpg

Više od 200 učesnika iz 20 lokalnih samouprava prisustvovalo je ovom skupu na kojem je predstavljeno preko 200 infrastrukturnih projekata i projekata u domenu energetske efikasnosti, korišćenja obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine.

Jedan od ciljeva ovog skupa je da se na jednom mestu povežu predstavnici opština i gradova, odnosno nosioci projekata sa finansijerima i nosiocima tehnologija – eminentnim kompanijama. Tako će biti podstaknuti kapaciteti opština i gradova, javno komunalnih preduzeća i javnih ustanova Srbije koji će odgovornim i odlučnim vođstvom postati konkurentni i održivi gradovi, a u cilju boljeg kvaliteta života i podizanja životnog standarda svih građana.

Povelju „Lider održivog razvoja“ predsednicima opština i gradonačelnicima dodeljuje Programski savet koga čine predstavnici institucija pokrovitelja, a dobro upravljanje, posvećenost potrebama građana i dugoročnim interesima održivog „zelenog“ razvoja su osnovni kriterijumi i za dodelu povelje.

 8993_2.jpg

Planirano je ukupno pet ovakvih konvencija širom Srbije, koje bi trebalo da okupe predstavnike svih gradova i opština u našoj zemlji. Prve dve održane su u Sremskoj Mitrovici i Kruševcu, a nakon Zrenjanina domaćini će biti Čačak i Beograd.

Pokrovitelji Programa su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije, Odbor za zaštitu životne sredine Narodne Skupštine Republike Srbije, Privredna komora Vojvodine i Agencija za zaštitu životne sredine Republike Srbije.     

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop