Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Izložba projekata finansiranih iz fondova EU

08.05.2015.

Povodom obeležavanja Dana Evrope – 9. maja, u vestibilu Gradske kuće otvorena je izložba projekata finansiranih od strane Evropske unije u Subotici. Cilj izložbe je da se podigne vidljivost korišćenja EU fondova i upozna javnost sa postignutim rezultatima projekata lokalne samouprave, organizacija i institucija, koji su doprineli razvoju lokalne zajednice u različitim sektorima. Izložbu je svečano otvorio gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

 9046_1.jpg

Gradonačelnik je, tim povodom, izrazio zadovoljstvo da imamo jednu ovakvu izložbu gde možemo da pokažemo koji su sve projekti bili realizovani u proteklom periodu putem prekogranične saradnje sa Evropskom unijom.

On je kazao da je Subotica jedan od onih primera koji zaista ima čime da se pohvali i najavio da ćemo u budućem periodu imati veliki izazov, jer će se, kako je rekao, otvoriti mnogo širi prostor za realizaciju ozbiljnijih projekata u oblastima infrastrukture, zaštite životne sredine i drugim područjima.

- Naša umešnost i sposobnost će u velikoj meri uslovljavati naše kapacitete razvoja, mogućnosti s kojima ćemo moći da poboljšamo kvalitet života naših sugrađana - istakao je gradonačelnik Maglai.

Regionalna razvojna agencija „Panonreg” će, rekao je, biti zadužena za realizaciju kapitalnih projekata vezanih uz Suboticu i regiju.

- Subotica ima dobre ekipe ljudi, dobra i jaka udruženja koja su uradila ozbiljne projekte. Kao gradonačelnik i ubuduće računam na njih – naglasio je Jene Maglai i dodao da velika većina građana Subotice podržava evropske integracije i one političke tokove koji su sada zacrtani na nivou Republike.

 9046_2.jpg

Evropska unija je najveći donator u Republici Srbiji sa više od 2,6 milijardi evra bespovratnih sredstava u proteklih 13 godina. Subotica i Severnobački okrug spadaju među najuspešnije korisnike EU fondova.

U Severnobačkom okrugu su, u periodu 2007. do 2013. godine, samo preko programa prekogranične saradnje realizovani projekti ukupne vrednosti oko pet miliona evra, a u periodu od 2014. do 2020. godine sredstava iz fondova Evropske unije IPA 2 mogu se višestruko povećati.

Organizatori izložbe su Centar lokalne demokratije i grad Subotica. Izložba se organizuje u okviru projekta grada Subotice „Balkan i Evropa zajedno: Put ka proširenju”, koji takođe finansira Evropska unija putem  programa Evropa za građane.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop