Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Delegacijа ambasade Nemačke u poseti Subotici

11.05.2015.

Povodom obeležavanja 15 godina ekonomske saradnje između Srbije i Nemačke, delegacija nemačke ambasade koju je predvodio ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm boravila je u Subotici, gde se u Plavoj sali Gradske kuće sastala sa gradonačelnikom Jeneom Maglaijem i njegovim saradnicima, a potom obišla JKP „Subotička toplana“ i jezera Palić i Ludaš.

9053_1.jpg 


To što sam u protekle tri nedelje po drugi put u Subotici najbolje govori o našoj sjajnoj saradnji, rekao je, tim povodom, Hajnc Vilhelm. On je istakao da je Subotica značajna lokacija za nemačke privrednike i da ovde ima veliki broj aktivnih nemačkih firmi.

- Subotica ima lokacijsku prednost u odnosu na druge gradove, autoput koji vodi direktno do granice, privrednici se u njoj osećaju sigurno i verujem da će ih biti još više. Povod za ovaj dolazak je da zajedno želimo da obiđemo realizaciju projekata koje u Subotici realizuju Nemačka razvojna banka KfW i Nemačka organizacija za tehničku saradnju GIZ – kazao je ambasador Hajnc Vilhelm.

Zahvaljujući dobroj saradnji sa Nemačkom, sredstvima KfW banke osavremenjen sistem daljinskog grejanja u Subotici, rekao je gradonačelnik Maglai, i dodao da će se uskoro ući u rešavanje velikog problema koji se odnosi na zaštitu biodiverziteta Palićkog i Ludaškog jezera.

- Zaista imamo ozbiljna očekivanja da ćemo naredne godine početi investiciju jednog ozbiljnog projekta gde očekujemo pomoć i saradnju Nemačke razvojne banke KfW, kao i nemačke ambasade. Subotica će uvek biti partner ovakvim projektima, očekujemo i pomoć ambasadora i njegovih saradnika i mislim da zajednički možemo da realizujemo veoma dobre i ozbiljne projekte koji će unaprediti kvalitet života u Subotici , ali i ekonomski razvoj čitave regije  - naglasio je gradonačelnik Maglai.

9053_2.jpg 

Posle godinu i po dana istrajnog rada oko toga kako najbolje sačuvati oba jezera, Subotica je na korak od dobijanja 5,8 miliona evra u okviru programa za zašttitu biodiverziteta jezera Palić i Ludaš. Očekuje se još da projekat odobri Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke, pa bi ugovor o donaciji bio potpisan ove jeseni.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop