Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Na „SuSajmu 2015” više od 230 izlagača iz sedam zemalja

12.05.2015.

Na 9. Međunarodnom i regionalnom sajmu „SuSajam 2015”, koji će se od 4. do 6. juna održati u subotičkoj Hali sportova na oko 1.600 kvadratnih metara unutrašnjeg i oko 200 kvadratnih metara spoljašnjeg izložbenog prostora, predstaviće se više od 230 izlagača iz sedam zemalja: Crne Gore, Mađarske, Hvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Češke i i Srbije. Partner ovogodišnjeg sajma je Privredna komora Republike Srpske.

9061_1.jpg 

Pomoćnik gradonačelnika za oblast male privrede Ljuben Hristov je, na konferenciji za novinare, rekao da je tema ovogodišnjeg sajma energetska efikasnost i da Sajam nije usko specijalizovan niti okrenut nekoj određenoj oblasti, već da je opšte orijentacije i da će obuhvatiti različite oblasti interesantne izlagačima i posetiocima.

To je, rekao je, intencija i za iduće godine kako bi se oformio širi spektar izlagača s ciljem da se privrednici iz najrazličitijih delatnosti i profesija okupe na jednom mestu, da u okviru sajma dođe do međusobne razmene ideja i iskustava i da široj javnosti predstave svoju ponudu.

- Na ovogodišnji sajam pozvani su svi privrednici velikih multinacionalnih stranih kompanija koje posluju u Subotici, kao i partnerski gradovi i njihovi privrednici. I ove godine ćemo podržati promociju na Sajmu nekih udruženja iz našeg grada koja nisu u mogućnosti da finansijski podnesu učešće na jednoj ovakvoj manifestaciji, a jedno od njih je Udruženje inovatora i pronalazača Subotice – istakao je Ljuben Hristov.

U školskom poduzetništvu koje je u sajamske aktivnosti uvedeno prošle godine, učestvovaće Politehnička škola, Tehnička škola „Ivan Sarić“, Hemijsko-tehnološka škola, Srednja medicinska škola i Ekonomska srednja škola „Bosa Milićević“, kazao je Hristov, i dodao da će u okviru Sajma biti organizovana i razna predavanja, savetovanja i okrugli stolovi.

Predstavnicima medija obratili su se i direktor JKP „Subotičke pijace“ Ilinka Vukoja, i generalni sekretar Reginalne privredne komore Subotica Ivan Vojnić Tunić.

Za izlagače na Sajmu priređen je niz pogodnosti, a jedna od njih je ponuda potpuno opremljenog „Ekonomik štanda” od devet kvadratnih metara koji sa PDV–om košta 20.000 dinara. Za one koji prvi put izlažu na Sajmu, cene zakupa su snižene 30 odsto, a za izlagače koji godinama unazad cene zakupa su snižene 25 odsto.

Tokom Sajma održaće se još dve manifestacije – „Dani tržnice Srbije“ koje organiziје poslovno udruženje „Tržnice Srbije“, Akcionarsko društvo „Tržnica” Subotica JKP „Subotičke pijace“, i peti po redu sajam domaće hrane, vina i rakije „Ukusi tradicije“. Ove manifestacije će biti održane na Radijalcu, u produžetku Hale sportova.

Prijave za Sajam primaju se do 15. maja. Glavni organizator Sajma je JKP „Subotičke pijace“, suorganizator Regionalna privredna komora Subotica, a pokrovitelji grad Subotica i AP Vojvodina. Finansijska sredstva predviđena za Sajam su na nivou prošlogodišnjih. Dva miliona dinara je izdvojila lokalna samouprava, dok se milion dinara očekuje od Pokrajine.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop