Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Prijem za predsednike parlamenata nemačke pokrajine Baden-Virtemberg i AP Vojvodine

13.05.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai sa saradnicima primio je danas predsednika parlamenta nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg, Vilfrida Klenka, i predsednika Skupštine AP Vojvodine, Ištvana Pastora. Uoči susreta u Gradskoj kući, predsednici parlamenata Klenk i Pastor sa delegacijama obišli su, u okviru dvodnevne posete predstavnika Baden-Virtemberga Vojvodini, Slobodnu zonu, Javno preduzeće „Privredno-tehnološki parkovi” i nemačke kompanije „Dunkermotoren“, „Norma grupa“ i „Kontitek“.

 9063_1.jpg

Ištvan Pastor je, posle razgovora sa gradonačelnikom Maglaijem, izjavio da je smatrao veoma važnim da poseta Subotici bude deo dvodnevnog programa, ne samo zbog lokalpatriotizma nego i zbog toga što je Subotica poseban dragulj u Vojvodini i Srbiji i što je ubeđen da će, videvši Suboticu, Vilfrid Klenk steći realnu sliku o ovdašnjim mogućnostima, prilikama i ljudima.

Uz isticanje da se na čelu grada Subotice nalazi čovek koji ima ozbiljnu viziju vezanu za razvoj grada, on je izrazio nadu da će kontakti uspostavljeni između Subotice i Baden-Virtemberga uticati da se uspostavi partnerski odnos između Subotice i nekog sličnog grada u ovoj nemačkoj pokrajini.

Gradonačelnik Maglai je naglasio da su u našem gradu stvoreni svi preduslovi za dalje investiranje i prisustvo nemačkih privrednika i da je u interesu grada Subotice da sačuva i unapredi saradnju sa Saveznom Republikom Nemačkom.  

- Subotica je grad koji onima koji dolaze iz Nemačke ima šta da pokaže. U interesu Subotice je da i dalje gradi dobre odnose sa predstavnicima Nemačke, kako bi i u budućnosti privlačila investitore iz ove zemlje. Ljudi i privrednici koji su došli iz Nemačke i ovde investirali imaju dobra iskustva sa Suboticom i mislim da imamo sve uslove za perspektivu i unapređenje tih odnosa – naglasio je Jene Maglai.

Nakon jučerašnje posete Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, zaključili smo da bi sa preduzećima iz Baden-Virtemberga već sledeće godine mogli organizovano da nastupimo na toj manifestaciji, kazao je Klenk, i dodao da je otvaranje Slobodne zone u Subotici bila je mudra odluka koja će doprineti zapošljavanju radne snage iz grada i regije u okviru zone i razvoju odnosa između Nemačke i Srbije, ali i između savezne pokrajine Baden-Virtemberg i AP Vojvodine.

- Sa gradonačelnikom Subotice razgovarao sam o razvoju grada. Zaista sam impresioniran doslednošću sa kojom se gradonačelnik suočava sa svim otvorenim temama i problemima kao što je snabdevanje vodom i upravljanje otpadnim vodama, ali i obezbeđivanje mesta u vrtićima i predškolskim ustanovanma – kazao je Vilfrid Klenk.

U okviru dvodnevne posete Vojvodini, delegacija Baden-Virtemberga je, pored današnje posete Subotici, razgovarala sa predsednicima pokrajinske skupštine i vlade, učestvovali na tematskoj sednici Skupštine AP Vojvodine i posetila 82. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop