Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Obeležena 70. godišnjica SDŽ „Jovan Mikić Spartak”

15.05.2015.

Sportsko društvo železničara „Jovan Mikić Spartak” iz Subotice, jedno od najbrojnijih i najtrofejnijih sportskih društava u našoj zemlji, ove godine obeležava 70 godina postojanja. Tim povodom, na Trgu republike organizovana je sportska ulica gde se, demonstrirajući sport kojim se bave, predstavilo svih 29 klubova članova Društva, u vestibilu Gradske kuće priređena je izložba o SDŽ „Spartak”, a u Velikoj većnici održana je svečana akademija na kojoj su zaslužnim sportskim radnicima i sportistima uručena posebna priznanja za rad i sportske rezultate.

 9073_1.jpg

Na početku svečane sednice, prisutne je najpre pozdravio Đula Mešter, predsednik SDŽ „Spartak“. On je istakao da je u Odbojkaškom klubu Spartak, gde se, kako je rekao, učio i sportu i životu, i pobedama i porazima, pronašao svoju sportsku porodicu, sportske uzore, i da je, bez obzira što su se kasnije menjali klubovi, saigrači, treneri, selektori, države i takmičenja, uvek znao odakle je potekao i gde se vraća.

Član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac je rekao da godine koje je SD „Spartak” obeležava i rezultati kojima se dičimo potvrđuju da Subotica u istoriji, baš kao i danas, nije zaostajala za većim gradovima u državi. Svojim stažom, dodao je, rezultatima i masovnošću Spartak stoji rame uz rame sa najvećim sportskim društvima u našoj zemlji.

Prisutne je pozdravio i gradonačelnik Subotice Jene Maglai. On je, između ostalog, naglasio da je Spartak sinonim za Suboticu, da  Sportsko društvo „Spartak” ima istoriju, ali i budućnost, da je obaveza lokalne samouprave da uvek bude uz Spartak i da u skladu sa mogućnostima obezbedi uslove da Društvo i svi klubovi u okviru Društva neometano rade i postižu što je moguće bolje rezultate.

Prisutnima se obratio i Vladimir Batez, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije. Saradnja Saveza, Društva i klubova iz SD „Spartak“ uvek je bila dobra, rekao je on, i dodao da mu je velika čast što na jednom mestu vidi sportske veličine, olimpijske, svetske i evropske prvake.

 9073_2.jpg

Svečana sednica je bila prilika da se zahvalnicama i posebnim priznanjima darivaju savezi, udruženja, sportski radnici i treneri koji su dali veliki doprinos razvoju SD „Spartak“. Zahvalnice su uručene predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije, Odbojkaškog saveza Srbije, Rvačkog saveza Srbije, Stonoteniskog saveza Srbije, Bokserskog saveza Vojvodine, Šahovskog saveza Srbije, Vaterpolo saveza Srbije, Teniskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Sportskog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije. Đula Mešter je uručio zahvalnice i predstavnicima lokalne samouprave, gradonačelniku Jeneu Maglaiju i Vjekoslavu Ostrogoncu.

Za predani sportski rad i pomoć sportu i sportistima priznanja su dobili  Josip Engi, Gabor Ladocki, Lazar Marković, Novica Davidović, Mihajlo Vidanović, Tomislav Karadžić, Dragan Simović, Duško Dražić i Predrag Petričević.

Priznanja su dobili i treneri koji su svojim dugogodišnjim radom ostavili veliki trag u razvoju SD „Spartak“ - Stipan Vert, Žiko Bećanović, Dušan Bartaloš, Mirko Vujković, Lazar Jaramazović, Franjo Tamaši, Pal Sikora i Zoran Ivanović.

U najsvečanijem delu nagrađeni su sportisti koji su svojim radom i rezultatima učinili da SDŽ „Jovan Mikić Spartak“ zauzme značajnu poziciju u sportu u celom regionu: Mileva Smiljanić Vasić, Marija Angelović Antunović, Jovana Jurčak Popov, Jelena Bedalov, Nikola Sedlak, Bela Mesaroš, Zoran Kalinić, Dragutin Zurković, Elvira Pančić, Eleonora Wild Đoković, Nikola Kalinić, Nikola Špear, Dragomir Vujković, Marinko Boško, Sreten Damnjanović, Karlo Čović, Senad Rizvanović, Momir Petković, Karolj Kasap, Davor Štefanek, Miodrag Gvozdenović – Skale i Đula Mešter.

Nagrađeni su i sportski novinari - Milenko Brustulov i Ivica Kajdoči. U ime svih nagrađenih prisutnima se obratio Tomislav Karadžić, predsednik FSS.

9073_3.jpg

SDŽ „Jovan Mikić Spartak" nosi ime jugoslovenskog rekordera u atletici i narodnog heroja, koji je poginuo 1944. godine, u akcijama konačnog oslobođenja Subotice od fašizma.Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop