Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

U sport uključiti što više dece

18.05.2015.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o sportu održana je danas u Subotici, u Velikoj većnici Gradske kuće. Javnoj raspravi prisustvovali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra za sport Uroš Zeković, ostali članovi Radne grupe za izradu Nacrta zakona o sportu i više od 50 učesnika.

 9080_1.jpg

Udovičić je, tom prilikom, rekao da će posle Subotice poslednja javna rasprava biti održana u Beogradu u sredu, 20. maja, dodavši da su dosadašnje javne rasprave bile veoma konstruktivne.

- Generalno, jako sam zadovoljan onim što smo čuli na terenu. Smatram da ovaj zakon treba da bude apsolutno primenjiv na sistem sporta u Srbiji i da je zato važno da upravo teren da kritike i sugestije, kako bismo na kraju dobili najkvalitetnije sistemsko rešenje sporta u Srbiji - rekao je Udovičić.

Na pitanje u kojoj meri se novi zakon bavi decom, ministar Udovičić je odgovorio da nacrt nizom normi detaljno uređuje upravo ovu oblast, a da je jedan od glavnih ciljeva proširenje baze sporta i uključivanje što većeg broja dece u istu.

On je istakao da upravo norme koje se odnose na to da se smanji teret budžeta jedne porodice, imaju značaj ne samo za njega kao ministra, već i za sve građane Republike Srbije.

- Želimo tačno da znamo kolike su nam članarine. Znamo da su članarine jedan od osnovnih uslova za finansiranje klubova, ali želimo da uvedemo jasna pravila u vezi sa istim – naglasio je ministar Udovičić.

Predviđeno je, dodao je, da lekarski pregled za decu od šest do 14 godina bude besplatan i uvršćen u obavezno zdravstveno osiguranje.

- Tačno je propisano i ko može da radi sa decom, a smatram da je jako važno da se pokrene i tema uloga menadžera u sportu i njihovog odnosa sa maloletnim, a onda i punoletnim sportistima -  poručio je Vanja Udovičić.

U ime grada Subotice prisutne je pozdravio član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac.

– Drago mi je što se javna rasprava održava i u Subotici koja je bila i ostala poznata kao grad sportova. Dobro je što predstavnici klubova imaju priliku da prokomentarišu Nacrt zakona o sportu i daju dobronamerne sugestije. Nama je važno i da imamo dobru saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta, a i ova javna rasprava je jedan od dokaza za to – rekao je Vjekoslav Ostrogonac.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop